Volladåggån fikk en god start, da det omfattende arangementet i pinsehelga åpnet med basar i gymsalen på Voll skole. Og mens noen måtte nøye seg med fluesmekk eller hermetiske pærer som gevinst, stakk tidligere ordfører og Vollabygg, Ola T. Lånke, like godt av gårde med både frukt på boks og selve hovedgevinsten.

- Nå ble jeg storligen overrasket. Jeg er nesten like fornøyd med begge deler, for jeg er glad i pærer også, smiler han og holder opp det flotte sauskinnet han snappet foran alle de andre årekjøperne.

Det var mange som møtte opp til basaren, salget gikk strykende, hvilket betyr penger i kassa til Voll FlerBrukshus. Tombolaen, for eksempel, var utsolgt før timen var gått, og årene gikk unna.

- Dette er et skikkelig løft for nerbygda, og jeg synes det er kjempebra å kunne samle så mye folk. Som leder i kirkejubileet neste år, er jo dette en suveren overture, sier Lånke, og benytter altså anledningen til å reklamere for jubileet til Rennebu kirke, som feirer storslagent 350-års jubilieum i 2019.

Sølvi Dons Tronvoll Uv er også fornøyd med starten på Volladåggån.

- Ja, dette ble en fantastisk start. Nå føler jeg at vi startet allerede 17. mai, med en flott markering av nasjonaldagen. Jeg blir rett og slett glad, sier hun og ser ut over folkene som fyller salen på skolen.

Volladåggån fortsetter pinseaften med bålbrenning og klassisk konsert i Rennebu kirke, før Solviljen 4H tar regien 1. pinsedag. Da vil det bli masse aktiviteter for store og små ved skolen, blant annet kalvemønstring og åpne museum.