Volladåggån fortsatte sent på pinseaften med den første av i alt tre konserter, en konsertserie som har fått fellesbetegnelsen "Ein lut av Noregs land".

Den første; "Raushet", ble en kammerkonsert med toner fra den klassiske musikken. Kjersti Kvam åpnet konserten med et solostykke på kirkeorgel, før kveldens gjester, Rennebu Songkor, entret scena.

Ole Kristian Hoseth ønsket publikum velkommen, og kalte Volladåggån et svulstig ungdomsinitiativ. Mange av de som var på konserten, kom direkte fra pinsefeiring, og i kirka kunne vi ane lukten av bålet som var i ferd med å dø ut noen hundre meter unna.

- Pinsebålet brenner ned, men ilden lever. Det er vel derfor det heter ildsjeler, sa Hoseth, før han fremførte Vinjes "Ved Rondande" og "Langs ei Å", begge tonesatt av Edvard Grieg.

Eline Voll funderte rundt temaene raushet og kjærlighet, mens det ble ytterlige sanginnslag fra Jorun Lovise Husan, Astrid Gunnes og Olav Rokkones Syrstad.

De vokale innslagene ble avløst av pianostykker fremført av Ragnhild Gjermundsdatter Kvam og Kajsa Holm, og det hele ble avsluttet med at Rennebu Songkor først fremførte "Rennebusongen", før Kjersti Kvam spilte "Amen. Jesus han skal råde", med folketone fra Rennebu.

Stemningen var nærmest elektrisk i Rennebu kirke denne kvelden, og publikum lot seg henføre.

- Har nettopp vært på en fantastisk konsert i Rennebu kirke. Fullsatt kirke på klassisk konsert klokka ni på pinseaften, er ikke mindre enn en sensasjon, skriver en av tilhørerne på Facebook etter opplevelsen lørdag kveld.

Det er lett å si seg enig i det utsagnet. At så mange møtte opp så sent på selveste pinseaften, er rett og slett imponerende, og blir bare overgått av det som ble fremført fremme i koret av unge og litt eldre utøvere, alle med lokal tilknytning til nerbygda.

Det var imponerende, det.

Se bilder fra konserten "Raushet" øverst i saken.