Jomar Westman betegnes som en kar som alltid stiller opp der det måtte være behov. Han er altså et typisk ja-menneske, noe i første rekke lokalmiljøet på Fagerhaug drar nytte av.

–Det er kun helselaget jeg ikke har vært medlem av, men det blir nok en gang, det også, sier mottakeren av ukens blomst.

Et pussig sammentreff i så måte, er at det forannevnte helselaget, er blant dem som har henvendt seg til avisa med ønske om at Westman bør få blomsten.

– Nå sist satte han opp skap og sørget for at hjertestarteren har fått sin plass på Fagerhaug, sier representanten for Fagerhaug helselag til Opdalingen.

Westman er sammen med fru Vigdis vertskap for Skogtun, der de har styr på utleie, og ellers passer på at det som trengs til huset, er på plass.

–Det er Vigdis som er sjef, og hun pleier å si at det er kort kommandovei, smiler han.

Han ser nytten av å kunne bidra så godt han kan i grenda, og har etter hvert så lang fartstid, at han til og med hevder å ha lært et og annet i årenes løp. Blant annet viktigheten av å involvere nye generasjoner i det som foregår, slik at også de får forståelse for betydningen av den dugnadsånden og samarbeidsviljen som alle grendesamfunn er avhengige av.

–At de yngste er med på dugnad og andre ting i tidlig alder, er både viktig – og ikke minst artig, sier han.

I midten av juni er Skogtun offisiell matstasjon for den store styrkeprøven. Etterpå trommes det sammen til stor dugnadsfest på Fagerhaug, som en anerkjennelse til små og store etter det som har foregått.

–Det har mye å si at man blir verdsatt, uansett alder, presiserer Jomar Westman.