I morgen torsdag inviterer Oppdal Songlag til en vårkonsert i OMM. Denne konserten skal toppe sesongen etter et aktivt år for koret. Ingvild Vikan er leder i PR- og arrangementskomiteen og hun forteller at koret denne sesongen har fått være med på mye spennende.

– Vi fikk blant annet være med på en konsert med Geirr Lystrup, Moskva Balalaika Quartet, hvor vi for rundt 200 mennesker fremførte førjulskonserten «Stjerna fra øst». Det var en krevende sak å jobbe med, men som ble veldig bra til slutt. Som korsanger var dette en kjempeopplevelse, sier Vikan.

Denne sesongen har koret vært med på mye forskjellig. På janaur fremførte songlaget folketonemessa "Vindens hjul" av Henning Sommerro, som beskrives som en sprelsk gammeldansmesse, og er en forestilling, tuftet på eldre gammeldansmusikk fra blant annet Rørosdistriktet. I tillegg har de hatt en femdagers kortur til Budapest.

– Det var en kjempetrivelig tur. Der opptrådte vi på en kirkekonsert sammen med et ungarsk kor og i tillegg var det torgkonserter. Hele turen var en opplevelse og vi var heldig med været. Vi fikk også tid til å være turister i byen, sier Vikan.

– Hva kan du si om konserten dere skal ha på torsdag?

– Det kommer til å bli en lett og livlig vårkonsert. Der kommer vi til å spille sanger fra repertoaret vårt og det skal være vårlig og lett. I tillegg kommer det til å bli høy allsangfaktor, sier hun.

I dag består koret av rundt 30-40 medlemmer. Ikke alle er like aktive og i hovedsak er de rundt tjue damer og ti menn i koret.

– Vi ønsker gjerne å få med flere i koret. Gjennomsnittsalderen er høy og vi ønsker selvfølgelig å få den ned. Vi prøver å vri repertoaret til mer prosjekt og der kan alle være med å påvirke. Vi har blant annet hatt samarbeid med andre, som Sverre Stenløkk, Kerstin Bergenwall og selveste Hanne Krogh har også vært her, sier Vikan.

Selv har hun vært med i koret siden 2002 og hun forteller at det beste med å være med er fellesskapet og vennskapet.

– Om du har hatt en travel dag på for eksempel jobb, så er det veldig deilig å koble av med noe annet, sier hun.