Fredag 2.6.1972

Over til automattelefon

Fredag 2. juni kl. 18.00 blir telefonen i Oppdal automatisert. Telegrafbestyrer Aarseth vil i den anledning minne abonnentene om å støpsle inn det utleverte automatapparat fra samme tidspunkt. De som ikke blir tilstede på denne tiden må koble til apparatet før de går ellers blir automatlinjen sperret.

Torsdag 6.6.1957

Stor gaupe sett i Svarthaugområdet

Forleden dag ble en stor gaupe sett av tannlege Vikens 8-årige sønn. Gutten kom hjem til farens hytte og fortalte at han hadde sett en stor katt i ei bjørk. Da voksne kom til ble det snart brakt på det rene at det var en gaupe. En er nå redd for sauene.

Torsdag 8.6.1939

Eiendomsretten til Kulsjøen

Det har som kjent vært tvist mellom farger Fuglem og Opdal almeningstyre om eiendomsretten til Kulsjøen. Begge reknet seg som eiendomsberettiget og farger Fuglem har leid bort tjønna for en årleg sum. Saka ble pådømt i forliksrådet. Farger Fuglem ble fradømt eiendomsretten og dømt til å betale attende 400,- kr. av leien han har mottatt av Opdal turisthotel. Da Fuglem ble misnøgd med forliksrådets avgjerdsle fekk han anket saka inn for Orkdal herredsrett. I rettsmøte der for en tid siden ble saka avvist.

Torsdag 4.6.1970

Dødsbudskap fra USA

Fru Christine Olson døde i California 29. April, 87 år gammel. Hun var datter av Anbjørg og Steinar Stensheim, og var i mange år hos sin tante på Haugset. Bare 20 år gammel reiste hun til Amerika og kom aldri tilbake til heimbygda. Hun var gift med oppdalingen Ingebrigt Olsen Vorhaug. De bodde i Sioux City og hadde to barn, en sønn og en datter. Datteren Agnes var en tur til Oppdal i 1952 sammen med sin mann som da arbeidet i Arabia. Sine siste år tilbrakte Christine hos sønnen i California, men ble gravlagt i Sioux City.

Torsdag 6.6.1946

Gauk ved Orkelsjøen

Folk som har vært ved Orkelsjøen forteller at de hørte gauken der inne helgetorsdag. Det er ikke skog der inne, så det er merkelig at gauken kunne forville seg dit. Eldre folk som er kjent der inne forteller at de aldri har hørt gauken der før. Er det det forunderlig fine været som har narret gauken til å ta seg fjelltur?

Torsdag 8.6.1939

Røiskatten renska stareburet

På en av Skarsemsgårdene ble de for noen dager siden merksame på ei underleg hending. Dei fekk sjå ein røyskatt oppe i et starebur oppe under mønsåsen. Han hadde gjort rent bord der oppe og tatt det som gikk an å ta. Men at han kom seg dit opp ved eige hjelp er uforklarleg.

Onsdag 12.6.1991

Strimler og rullegardiner er blitt mote

Farge- og mønstervalget blir stadig dristigere, og man skifter ut gardinene oftere. Dessuten er nye gardintyper på vei inn, først og fremst strimmelgardiner, hevder Institutt for farge og interiør. Når det gjelder soverom, er også en annen gardintype på full fart tilbake på markedet: rullegardinen. Den har vært borte i tyve år nå. Rullegardiner er blitt en farsott over hele verden.

Fredag 12.6.1936

Friluftsliv

De omreisende familier får nu gode dager. Det er ikke farlig på sommers tid. De første teltreisende er allerede ankommet. Det er vel nærmest en forsmak på den egentlige turiststrøm.

Torsdag 3.6.1965

Gjerdeloven

Ser i Opdalingen at på Lønset har det vært et møte hvor man har behandlet gjerdeloven. Skulle det ikke trenges andre steder i bygda også, å ha slike møter? Her er mange som nekter å holde istand gjerder, som har vært til i uminnelige tider, med den følge at beitende dyr streifer om alle steder, hvor de ingen rett har til å beite. Det er i det hele tatt merkelig alt det lovløse, som kan praktiseres nu for tiden. Lovlydig.

Torsdag 6.6.1946

Uroligheter i Bombay

I India og særlig i Bombay har det den siste tid vært uroligheter som skyldes den evige strid mellom kastene. Det ser ut til at landet ikke er modent for å styre seg selv.