Søndag kveld var flere samlet til en hyggelig samling på Oppdalsmusset, til ære for Ola Bjerkås og arbeidet han har gjort med bygdebøkene for Oppdal.

Det ble ogs underholdning fra kulturskolen og historiefortelling fra bøkene ved Kjell Haugland.Flere hadde funnet veien til Oppdalsmuseet søndag kveld for å hedre og takke Ola Bjerkås for sitt arbeid med bygdabøkene. Fra kommunen hadde varaordfører Ingvill Dalseg møtt opp for å takke og overrekke blomster fra kommunen, for arbeidet som munnet ut i bøkene "Drivdalen" (2006), "Båggåstronda og Spælen" (2009), "Fra Furunes til Vognillan vest" (2012) og "Fra Vogillan til Auna" (2017).

Bøkene, som er et sammarbeid mellom Oppdal Kommune og Oppdal Historielag, startet opp som prosjekt i 1992 og har resultert i til sammen sju bind og det åttende "Fra Bjørndal til Rennebu" kommer til neste år.

Ola har skrevet fire av disse, Arvid Skogseth er medforfatter til siste bok. Ola var et selvsagt valg da han kom inn i prosjektet i 2002, blant annet for sitt arbeid med bok om utskiftningsprosessene på 1800-tallet. Bygdebokarbeidet resulterte i rundt 2500 sider Oppdalshistorie helt tilbake til 1600-tallet, og ble av Kjell Haugland beskrevet som et oppslagsverk og en tidsreise.

Haugland sa at det som preget Ola var soliditet, nøkternhet og faglig kompetanse, og stor evne til å arbeide systematisk og strukturert, som er en nødvendighet for slike bokverk. Han beskrev verket som historia om bygdene og menneskene i forandring.

Det ble to musikkalske innslag fra kulturskolen ved Märtha Louise Robertsen og Andreas Stamnes. Etter at Kjell Haugland hadde tatt oss med på en historisk tilbakereise i form av historier gjengitt i bøkene.

Ola Bjerkås ønsket å takke alle som har vært involvert i dette prosjektet.

- Jeg kunne ikke fått en bedre jobb og en bedre avslutning på yrkeskarrieren, selv og avslutningen kom fortere enn ventet, sier han.

Se bilder øverst i artikkelen!