Tirsdag videreførte Oppdal helsesenter, Oppdal Amcar og Oppdal videregående skole tradisjonen med Amcar-treff utenfor helsesenteret.

Rundt ti amerikanere sto lina opp på asfalten utenfor sykehjemmet. Både eldre og andre institusjonsbrukere fikk bli med på en kjøretur, om de ønsket det. Og det var det mange som gjorde.

Arne Bjørndal var førstemann til å bli med en av bilene på tur. Da den amerikanske stålmaskina ble starta opp, spurte han leende og forundret over den drønnende lyden:

- Er det ikke eksospotte på den?

Christoffer Skogtrø var også fra seg av beundring for de flotte bilene og poserte villig på bilde ved den svarte favorittbilen.

Ingeborg Apold (pikenavn Sæteren) slo seg til ro i en stol, hvor hun satt og kikka på folkelivet. Hun forteller gladelig om bilene hennes familie har eid opp gjennom årene.

- Min første bil var en Volvo Amazon. Siden har vi hatt flere folkevogner. Det var skikkelig gjeve biler på den tiden, smiler Apold.

Hun er glad for at amcarklubben lager liv og røre på sykehjemmet, men påpeker samtidig at Oppdal helsesenter langt ifra er noe «dødt sted».

- Jeg synes det skjer ting her hele tiden, jeg! Det er riktig så mye aktivitet her. Det er ikke sammenlignbart fra da jeg var ung, sier hun.

Frode Haarstad stilte på treffet med sin 1978-modell Ford F250 pickup, med t-skjorte og cowboyhatt som matchet både bilen og tidsepoken den kommer fra.

Han kaller det en glede å være med på å spre livsglede både blant eldre og beboerne ved andre institusjoner i nærområdet.

- Det er alltid kjempetrivelig å komme hit. Du ser gleden det gir til de som bor her. Jeg både håper og tror at dette bidrar til å gjøre hverdagen deres bedre, sier Haarstad til Opdalingen.

Også Alf Ivar Eriksen synes det er trivelig å kunne bidra til å skape litt livsglede. Han stilte med en 1992-modell Chevrolet Camaro, som tidligere har vært brukt som politibil i Kansas, USA.

- Jeg stiller mer enn gjerne opp på denne typen arrangementer. Særlig når været er så fint som det er nå, smiler han.

Eriksen har bestandig hatt sansen for amerikanske biler. For noen år siden bygget han seg ny garasje og kjøpte Camaro-en fra en bergenser som hadde importert den fra USA.

- Hva er det som appellerer til deg med denne hobbyen?

- Det er gromlyden og «poweren» deres. Så er det utrolig trivelig og sosialt å treffe andre med samme interesse gjennom klubben.

Anita Bjørgen i Livsglede for eldre sier at de velvillige medlemmene i amcarklubben er i ferd med å gjøre arrangementet til en tradisjon.

- I går laget vi strandpromenade inne på helsesenteret, i dag er det amcar-treff. Jeg tror de eldre setter pris på at det lages litt liv og røre, og at de får et avbrekk fra hverdagen med biler, Elvis-musikk og hamburgere, sier Bjørgen.

Hjelpepleier Anita Nygaard skryter også av arrangementet.

- Jeg synes dette er helt supert. Du ser livsgleden i smilene til de som er her. Vi hjelpepleierne smiler og ler like mye, vi også. Jeg tror vi har godt av dette, alle sammen, sier hun.