Fredag gikk barnas marked av stabelen ved Vognildsbua i Midtbygda. Oppmøtet var godt og både barn og voksne så ut til å kose seg i finværet.

En av dem var sjuendeklassingen Joar Aalbu (12), som tok seg en pust i bakken, før han skulle på stand for å være selger.

- Dette er det sjuende året jeg er her. De første fire årene, da jeg gikk i første til fjerde klasse, så bare lekte vi. Fra femte til sjuende så må vi jobbe. Det er litt kjipt, da jeg mye heller skulle ha lekt og kjøpt meg godteri i år også, smiler han.

Han skryter av arrangementet og mener det betyr mye for ungene i bygda.

- Det er viktig at det skjer noe her. Vi har spåkoner og spåkailler i kjelleren, som jeg vet er et populært tilbud, og så er det veldig populært å delta på de mange lekene vi har her.

Bak Vognildsbua var det både melkespannholding, lengdehopp, hesteskokasting og kasting på boks. Ungene så ut til å storkose seg.

En av de som prøvde seg på flere av lekene, var Mats Skaslien (9). Han hoppet blant annet over 3,3 meter på lengdehoppinga, noe han var godt fornøyd med.

- Det er artig å være her. Det er bra det skjer noe, sier niåringen fornøyd til Opdalingen.

Også muskelgutten Birk Stilleth (5), som imponerte stort i melkespannholding, som var med sin far Rune Spilleth, var fornøyd med dagen.

- Dette er virkelig et flott arrangement, sier far Rune og fortsetter:

- Nå har vi vært i teltet og handla, vi har kasta på boks, kasta hestesko og løftet melkespann. Ungene storkoser seg. Det er kjempepositivt at vi har et sånt arrangement for dem.