Fra fredag til søndag var det vært sangerstevne på Berkåk, hvor 12 kor fra hele Trøndelag deltok. Rennebu mannskor hadde arrangementsansvaret.

Både fredag og lørdag var det fullsatte kirkekonserter på Berkåk, med påfølgende pubkveld fredag og festmiddag lørdag.

Arrangementssjef Hans Christian Borchsenius er storfornøyd med stevnet.

- Det har vært veldig artig og ikke minst givende, særlig når du får ros fra de andre korene for jobben som legges ned. Vi har planlagt denne helga svært godt på forhånd og det tror jeg vises, sier Borchsenius til Opdalingen.

Lørdag ettermiddag samlet de 12 korene seg og marsjerte opp til helsetunet på Berkåk, hvor de sammen framførte to sanger for boerne, «Ja vi elsker» og «Gud signe vårt dyre fedreland».

Søndag ettermiddag var det duket for den store finalen – folkekonserten i Rennebuhallen.

- Det er artig at det kom så bra med folk hit. Jeg vet ikke nøyaktig tall ennå, men det var nok over 400 mann på folkekonserten, sier Borchsenius.

Her fikk alle de tolv korene framføre et knippe låter hver. Og det gjorde de med bravur.

Hvordan musikken ble presentert varierte fra kor til kor, men fellesnevneren var at alt satt som støpt blant alle korene. Den flerstemte sangen gjorde så du ikke savnet instrumenter og flere av korene fikk også fram latteren hos publikum med noen av sine sprelske nummer.

Etter at konserten var over, delte korkritiker Grete Daling ut en vandrepris til det hun mente var stevnets beste kor. Daling var på samtlige av korenes tre konserter denne helga og tok samtlige med i betraktningen, da hun kom fram til at Hauka mannskor fortjente statuetten, som for øvrig var laget ved Rennebusmia.

Til slutt inntok alle de 12 korene scenen (og gulvet rundt) for å avslutte arrangementet med å synge nasjonalsangen og «Gud signe vårt dyre fedreland» en siste gang for denne helga.