- Vi er veldig stolte over at vi vant. Det var artig at vi kunne hamle opp med kor som har 25-30 sangere, sier Sverre Lund, dirigent og sanger i Oktetten.

Lund og de andre medlemmene i koret sitter akkurat nå på Hurigruten fra Brønnøysund til Trondheim. De har deltatt i mannskorklassen på en korfestival i Brønnøysund. Det endte med seier mot seks andre kor.

- Det var spennende, og til slutt gikk det vår vei. Vi slo blant annet et kor med sangere som var håndplukket. Det var artig, og vi synes selv vi har vært flinke, sier Lund.

Festivalen arrangeres hvert andre år. Oktetten var med for 14 år siden. Nå spørs det om ikke gjengen må ta turen igjen allerede om to år, for å forsvare det hele.

- Det er litt av en festival, og virkelig noe å se frem til. Vi må kanskje forsvare dette.

Oktetten ble startet som en kvintett for 40 år siden, men har nå vokst seg til oktett (åtte stykk). Til Brønnøysund hadde de med seg fruene også.

- Det har vært fint å ha med mødreforeningen som heiagjeng. Nå skal vi nyte utsikten fra niende etasje på Trollfjord, sier Lund, rett før Hurtigruten legge fra kai.