Førstkommende søndag inviterer Galleri Slåen til offisiell åpning av årets sommerutstilling, med gratiskonsert av gruppa Sol i skuggeskog fra Oppdal.

– I år feirer galleriet ti gallerisomrer, som har vært ti fantastiske år med mye humor, latter, farge og glede, forteller Kari Åsheim til Opdalingen.

Hun forteller at årets utstilling blir helt spesiell, med mange unike kunster og kunsthåndverk laget spesielt til årets jubileum.

– Som alltid har galleristen lagt vekt på å sette sammen kunstnerne som skal utfylle hverandre, med keramikk, glass, skulpturer, smykker, grafikk, malerier, kort, ullarbeider, tekstiler, håndlagde såper, konfektsjokolade og økologisk is. I år er det 33 flotte kunstnere, hvorav sju er nye for sommeren. Både tidligere og nye kunstnere blir presentert med stolthet og ære. Flere kunstnere blir å treffe på selve galleriåpningen, sier hun.

Fra Oppdal stiller Mali Anette Hoel og Galleri Mali. Åsheim forteller at kunstneren fra Oppdal har vært med de siste seks-sju årene.

– Hvordan vil du oppsummere de ti siste somrene?

– Det har vært et eventyr. Fra den spede start med 12 utstillere til 34 nå i år. De siste årene har det økt på med besøk og det har vært ti år fylt med mye humor og farger, sier hun.

Hun anslår at det var et par tusen innom galleriet sommeren i fjor. Både oppdalinger og rennbygg er innom galleriet i Folldalen.

– Det er mange som kommer igjen og som vil ha med seg denne begivenheten, sier hun.

– Hvilke forventninger har du til årets utstilling?

– Jeg er veldig spent. Innerst inne vil jeg at det skal komme flere besøkende. Det er noe jeg tror det gjør, men man vet aldri. Det er flere av utstillerne som har laget ting i forbindelse med jubileumseventyret, så det blir veldig flott, sier hun.