Tuva Børgedotter Larsen har nylig avsluttet årets med Korsvikaspillet, en bloddryppende historie om Norge, gudstro, lojalitet og dødelig kjærlighet. Historien spinner rundt en av sagatidens mest kjente hendelser, om hvordan den mektige Håkon Jarl endte sine dager i et grisehus på Rimol, drept av sin betrodde trell, Kark.

Trøndersommeren krever sitt

Tuva har hatt en av hovedrollene i den kritikerroste oppsetningen i de tre siste årene, og hun forteller at det fort kan røyne på å spille utendørsteater i den lunefulle trøndersommeren.

–Det ble mye vær og vind, så jeg ble faktisk litt forkjølet. Men det er hyggelig å kunne spille på trøndersk innimellom, og det holdt helt til mål, sier hun fra sitt trønderske eksil på Hæverstølen i hjembygda.

10. klassens musikal-oppsetning

Tuva gikk mange år på danseskole i Oppdal, og opptrådte i likhet med mange andre på diverse kulturoppdrag i regi av kulturskolen i Rennebu. Smaken på musikaler ble virkelig tent da hun i sin tid gestaltet hovedrollen i 10. klassens oppsetning av "Annie".

Hun ble tidlig fasinert av denne type sjanger.

–Jeg har sett mange musikaler, og har alltid likt vadet er så viktig at man får prøvd seg, sier hun.

Så som i himmelen

Hun har altså, noe overraskende, bevilget seg fire ukers sommerferie etter utendørsteater i Midt-Norge og før hun entrer scenen i en av de bærende rollene i storoppsetningen "Så som i himmelen" på Oscarsteatern i nabolandets hovedstad. Oppsetningen er en nyskrevet musikal, basert på en av Sveriges mest kjente filmer.

–Jeg reiser til Stockholm den 23. juli og får da en god øvingsperiode frem til premieren i september. Jeg fikk forresten meldinger i natt fra kompositør og arrangør, der de kom med nye versjoner på deler av stykket. Så da har jeg da noe å holde på med i sommer også, ler hun.

Tuva har også merket seg at det er flere av sambygdingene som har kjøpt billett til stykket, noe hun synes er veldig hyggelig. Selvsagt skal mamma og pappa overvære premieren, men det er også flere andre som har vist interesse for å ta turen til Stockholm utpå høsten.

–Det er jo rett og slett stort hvis folk har lyst til å komme og se på stykket. Det er et ganske omfattende, med mange involverte som er i ilden, så jeg håper de som virkelig tar turen, får en fin opplevelse, sier hun med ikke så rent lite ærefrykt i stemmen.

Trønderferie

I disse dager puster den internasjonale musikalstjerna altså ut mellom slagene, og vil i all hovedsak oppholde seg i Trøndelag de nærmeste ukene. Her vil hun lade batteriene og stort sett bare la "humla suse".

–Jeg satser på en spontantursommer, og har ikke så mange planer. Det blir sikkert til at jeg går litt i fjellet, og så blir det nok en tur til Hitra, sier den jordnære og alltid hyggelige artisten fra Hæverstølen i Rennebu.