- Nå venter vi bare på artistene og publikum. Værgudene ser også ut til å varte opp med gode temperaturer og godt vær, sier arrangørene i forkant av åpningen torsdag, som har hatt en stri jobb de siste dagene med å få alt på plass.

Nytt av året er at Sunndalsporten på Gjøra er arrangementsstedet. Det er satt opp stort telt bak selve bygdesentret og mye av aktiviteten vil foregå her. Det er ordnet med danseplatt og det er rigget til flere serveringspunkter.

Det er styreleder for Joker Sunndalsporten, Leif Kåre Gustavsen, som fikk æren av å åpne årets midtsommerfest i øverbøgda torsdag.

Fredag kveld er det fest og dans med Sjuende far i huset. Bygderockebandet fra Verdal i Trøndelag begynte i 2001 og siden har turnert landet rundt. Bandet albumdebuterte i 2008 med plata Bestemor, som genererte singlene «Gode daga» og «Åpen himmel». «Goda daga» lå flere uker på Norsktoppen, mens flere låter derfra var A-lista hos NRK Trøndelag.

Lørdagen innledes med Motbakkeløp fra Sunndalsporten og opp til Gjørashuagen. Driva Idrettslag håper og tror at den nye ruta vil slå an.

Deretter blir det Familiedag i og rundt Sunndalsporten på Gjøra, som vil bli ledet av konferansier Johan Øiestad. Det vil bli hesteridning, fletting av hår, dyr, salgsboder av mat og salg av andre lokale produkter – og sang av Tore Pedersen. Det blir utdeling av prisen Årets fjellrev før Det Store Andeløpet, som vil foregå foran Sunndalsporten fordi Konntrøbekken og andre bekker i Øvre Sunndal ikke har vann. Kvelden avsluttes med fest og dans med Frode Haarstad og NeverNeverband, som leverer dansbar country av nyere og eldre opprinnelse.

Søndag er det Distriktsmesterskap i ljåslått fra i Svøu /Svisdalen.