Tre klokkeslag ønsket kirkegjengere fra mange nasjoner velkommen da det søndag ble avholdt pilegrimsgudstjeneste på gårdstunet til Ola T. Lånke  på Voll i Rennebu.

- Pilegrimene er stort sett ute i naturen, så vi burde kanskje vært ute i skogen, men logistikkmessig er dette stedet perfekt. Om været skulle slå seg vrangt, er det kort vei til kirka, og så er det jo en prest som bor her, forteller leder i Pilgrimsforeninga i Rennebu, Joar Fjellstad.

Pilegrimstrafikken er sterkt økende, og folk fra mange nasjoner vandrer leden gjennom Rennebu, de fleste på tur til Nidarosdomen, ti mil unna. Pilegrimene søker i stor grad stillheten, men når det bes inn til felles samling på en slik vakker sommerdag, møter de også opp for å søke fellesskapet.

- Det er pilegrimer fra Romania, Belgia, Tsjekkia, Polen, Tyrkia, USA og selvsagt lokale kirkegjengere her i dag, opplyser Fjellstad.

Pilegrimsprest Einar Vegge forrettet både på norsk og engelsk under gudstjenesten, og noen av pilegrimene deltok også aktivt under gudstjenesten.

- Det er en tsjekkisk prest som er tekstleser. Hun kom vandrende i går ettermiddag og ba om huslyd, og etter hvert fant vi ut at hun faktisk er prest. Det er slikt en finner ut når man tar seg tid til å prate med folk, sier Fjellstad.

Kolekten fra gudstjenesten går til pilegrimsarbeidet i Rennebu. Blant annet brukes pengene til å holde åpen kirke gjennom sommeren, samt sørge for at vandrerne har det bra der de går langs leden.