En av årets største barnefilmer?

- Lanseres den i Norge, så kommer den også til Oppdal, sier kinosjef Morten Haagensen.

Ewan McGregor, Bronte Carmichael og Hayley Atwell poserer med en Ole Brumm-bamse på verdenspremieren av "Christopher Robin," i Burbank, California  Foto: DANNY MOLOSHOK, Reuters

Kultur

Den nye filmen fra Ole Brumm-universet, «Christopher Robin» nærmer seg lansering over hele Europa.

Premieredato for Norge er fortsatt ikke satt, men IMDB viser at filmen har premiere på Island 17. august, mens Sverige og Finland først får filmen 12. oktober.

- Du vet aldri

Kinosjef Morten Haagensen satt på en buss i Oslo da Opdalingen ringte, og hadde ikke full oversikt, men garanterte likevel at filmen kommer til å vises på Oppdal kino dersom den lanseres i Norge.

Og med tanke på at Disney har sendt ut norske promoteringsbilder for filmen, hadde noe annet vært rart.

- Mowgli var også forventet å bli en gigantisk kinofilm, etter at den hadde premiere i Barcelona i juni. Så kommer den plutselig direkte til Netflix, så du vet jo aldri. Med mindre noe sånt skjer her, så kommer vi selvsagt til å vise Christopher Robin, sier Haagensen til Opdalingen.

- Tror mange gleder seg

Kinosjefen har hørt snakk om filmen over lengre tid, men har ikke rukket å se den selv enda.

- Christopher Robin, Ole Brumm og gjengen er jo veldig kjent, så jeg tror nok det er mange som gleder seg til denne filmen.

De siste års nyinnspillinger av gamle Disney-filmer har ofte blitt svært godt mottatt av kinopublikummet. Jungelboken, som er en blanding av live action spillefilm og animasjonsfilm, var for eksempel svært populær.

- En begivenhet

Christopher Robin følger samme oppskrift og kan slå seg på brystet med å ha rekruttert Ewan McGregor til å spille tittelkarakteren.

- Det er alltid en begivenhet når Disney lanserer en stor familiefilm. Nå har jeg som sagt ikke sett filmen enda, men Disney vet hvordan de lager god film.

- Kan dette bli en av årets største barnefilmer?

- Det tørr jeg ikke svare på. Vi skal ha «Månelyst i Flåklypa» i september, mens «De Utrolige 2» har premiere nå i august, bare for å nevne noe. Det kommer mange store familiefilmer i år. Men det er klart at hvis Disney først slipper en god familiefilm, blir det nesten automatisk en storfilm.

Haagensen fortsetter med å ramse opp andre storfilmer som går på kino nå i august.

- Mamma Mia, Skjelvet og Mission Impossible: Fallout går jo, eller kommer ut, i disse dager. Det er mange storfilmer på kino for tiden.