I år er står fire bedrifter sammen under felles merkevare – Oppdal Smak av fjell på Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Bortistu Gjestegård, Oppdal Spekemat, Josetra og Trollheim – Nerskogen stiller med egenproduserte produkter.

- Burgere av limousin-kjøtt var veldig populært, og mange kunder tok seg en pust i bakken på bordene ved standen vår. Utpå ettermiddagen begynte Oppdal Spekemat å organisere hvordan de skal få kjørt flere varer til byen, og både Josetra og Bortistu hadde også en jevn strøm av besøkende, forteller ordfører Kirsti Welander fra trønderhovedstaden.

De fire bedriftene har sammen med prosjektleder Ketil Jacobsen gjort en stor jobb for å lage en enhetlig og fin stand til bedriftene. De profilerer dermed både Oppdal som destinasjon og den enkelte bedrift sine produkter. Standen er laget slik at den kan brukes på nytt i andre sammenhenger, og gjøres større og mindre etter behov.

- Jeg synes det er blitt veldig stilig. En slik ryddig og profesjonell stand gjør at kundene merker seg Oppdal, sier Welander.

Ordføreren deltar aktivt på standen, og hun forteller om en kontinuerlig strøm av interesserte kunder som stanser ved Oppdal sin stand.

I går, torsdag, fikk jeg stå sammen med bedriftene og dele ut smaksprøver. Folk roste smakene og tilbudene vi har i Oppdal, og det var lett å bli en stolt ordfører med så mye ros og gode ord om Oppdal og bedriftene våre, sier hun fornøyd.

Welander anbefaler folk til å ta turen til Trondheim.

- Trøndersk Matfestival pågår til og med lørdag, så det er fremdeles tid å ta seg en tur til Trondheim for å oppleve det utrolige mangfoldet av god mat og drikke Trøndelag kan by på, sier hun.