I et bursdagsselskap i fjor, kom Gina Hindseth og Grete Bakk Hindseth på ideen om å arrangere en musikkfestival ved Vognildsbua.

- Vi skrev og noterte og laga en skisse på en papirserviett, forteller de driftige damene til Opdalingen.

Fjorårets premiere må, på tross av tildels ufyselig vær, betegnes som en suksess, så da var det å brette opp ermene og kjøre på, også i år.

- Det har gått enda bedre i år. I går kveld var over 300 publikummere tilstede på konsertene, selv om det også da kom noe nedbør, forteller de.

Lørdag er det familiedag på Vognildsbua, og magikeren og tryllekunstneren Daniel Larsens trylleshow i bakgården skapte begeistring hos store og små.

- Det er naturlig å bli eldre, men helt frivillig å bli voksen, sa en med en del år på baken, men som i likhet med ungene lot seg underholde og forundre over det som ble vist fra scena i bakgården.

Christine Grønlund har kommet helt fra Oslo for å være frivillig hjelper under festivalen. Christine forteller om kjempesalg av nystekte sveler, der hun står ved takka sammen med Tora Løvsletten.

- Vi trodde det holdt med ei røre, men er allerede godt i gang med nummer fire. Dette er veldig gøy, og jeg må jo si at jeg er venninne med Gina, så helt tilfeldig at jeg er her, er det nå ikke, smiler hun.

Vognildsbua Musikkfestival er mye mer enn musikk, for i tillegg til kveldskonsertene, masse mat- og kaffesalg, kan besøkende gi seg med på både natursti og bondesjakk og enda mye mer.

Fredagens konsert med Anders Jektvik, Signe Sande og Sol i Skuggeskog ble godt besøkt, og lørdag kveld ventes det også mye folk når Egil Gjørtz Botten, Sarah Frelsøy og Swng'it Dixieband entrer scena i den idylliske bakgården.

Gina Hindseth og Grete Bakk Hindseth er veldig fornøyd med tingenes tilstand, og de roser den positiviteten de opplever, både fra frivillige og næringsliv.

- Mange privatpersoner støtter oss på mange ulike måter, og vi er også veldig godt fornøyd med støtten vi får fra næringslivet. De har trua!

Lørdagen opprant med nokså grått vær, men ut over formiddagen slapp sola til, noe som lover bra for den avsluttende konserten om kvelden.

- Vi tror det blir en kjempekveld, ikke minst etter at Daniel trylla frem sola, sier Gina og Grete og smiler.