– Rennebumartnan er hel ved. Både de immaterielle og materielle verdiene tas vare på, og martnan er en av de sterkeste merkevarene vi har her i Rennebu, fastslår ordfører Ola Øie.

Øie gleder seg veldig til martnan, og roser arrangøren for at de tenker nytt. Samtidig ser han med tilfredshet at det er knoppskyting også rundt det tradisjonelle martnasområdet.

–Jeg vil gjerne trekke frem kunstutstillinga på Håggåsetra. De arrangerer utstilling hvert år, og det synes jeg er et unikt tiltak som trekker mange besøkende. Også tiltaket landbruksnæringa vil ha med martnasfarmen og den felles hyttestanden på Sandetomta, samt det som skal skje på industriområdet trekker til sammen mye folk og bidrar til å gjøre martnan enda mer mangfoldig, sier han.

Ordføreren treffer mye folk, og mange han møter er genuint opptatt av Rennebumartnan.

–Også i år får vi besøk fra fjern og nær, og folk jeg møter vektlegger at martnan er et kvalitetsprodukt, noe som er opparbeidet gjennom mange år. Rennebu kommune støtter martnan fordi den er med på å skape både økonomiske og mellommenneskelige verdier.

Øie forteller at han ofte får spørsmål om hva vi gjør her i Rennebu, som klarer å frem så mye bra, ikke minst på den kulturelle arenaen.

–Dette vil også vises frem i år, ikke minst på Energisk aften, der lokale artister vil fylle kultursalen fredag kveld, sier han fornøyd.

Ordføreren har relativt beskjedent med oppdrag under martnan, og skal i stor grad bare være "vanlig" besøkende. Som et apropos til årets tema, funderer han likevel på å melde seg som aktmodell.

–Jeg må kanskje vurdere det, for det er jo lov å være litt ekstra rampete i år, smiler han.