- Det er veldig gøy å se at gode filmer trekker folk inn i kinosalene. De siste 30 dagene har det per onsdag vært 4300 stk på kino i Oppdal. Dette er veldig sterkt, spesielt med tanke på godværet vi har hatt, sier kinosjef Morten Haagensen ved Oppdal kulturhus

Det er Mamma Mia som topper listene med 2250 besøk siden premieren 20. juli. Så langt årets beste besøkte film. Men det er ikke bare ABBA som trekker. Også sommerens store familiefilm "Hotell Transylvania 3" nærmer seg 800 besøk og "Mission Impossible: Fallout" har på bare seks dager trukket 500 besøk på kino.

- Tom Cruise kom som en virvelvind inn på kino i helga og med en kritikerrost film delvis innspilt i Norge har han virkelig slått an hos oss de siste dagene. Nå ser vi frem til et nye gode kinouker med sterke titler på kinoprogrammet.

Oppdal kino passerte 18.000 besøk onsdag og ligger godt an til å nå målet om 32.000 besøkende i løpet av 2018.

- Det er lov å glise når vi har så mye besøk på tross av at det har vært godvær nærmest konstant siden 1.april. Vi vet også at høsten bringer med seg noen skikkelig sterke filmer i "Skjelvet" i slutten av august, "Månelyst i Flåklypa" i september og "Mordene i Kongo" i oktober for å nevne noen av filmene, sier Haagensen.

Fredag er det to nye premierefilmer i "The Darkest Minds" og "Karsten og Petra på skattejakt" før en av Disney/Pixar sine mest populære filmer får sin oppfølger i "De utrolige 2" neste helg.