Han er fortsatt bare ungsauen, men Per Kristian Bjerkset (Pe Kå blant venner), er faktisk inne i sitt tiende år som fast mannskap i teknisk komité på Rennebumartnan.

Tjueåtteåringen har altså bidratt på årets store folkefest siden tenårene, og i år tar han i tillegg (med skrekkblandet fryd) over som sjef. Per Kristian er ansatt hos entreprenøren Veidekke, og farter til vanlig der anleggsvirksomheten pågår, noe som i praksis betyr at han har hele landet som arbeidsplass. Men hvert år i august må han "hjem".

–Det er artig å være en del av det største arrangementet i Rennebu, men jeg sier etter hvert år at nå er det siste gang. Men så ble det isteden nærmest motsatt, smiler han.

Smiler gjør han nesten hele tiden, og er med sitt vesen en perfekt ambassadør for Rennebumartnan. Han begynner da også å få et ganske nært forhold til mange av utstillerne.

–Vi treffes år for år, og blir nesten som en eneste stor familie, sier han.

I år startet arbeidet i "teknisk avdeling" noe tidligere enn vanlig.

–På den måten føler jeg vi har bedre kontroll, noe som også gjør at det blir litt mer ro inn mot selve martnasdagene. Det gjør i tillegg godt for nattesøvnen, sier han.

Pe Kå pleier altså å gå i tenkeboksen når det siste lasset med utstyr er kjørt bort og de hektiske dagene er over, men tenkepausen er visstnok ikke så lang.

–Jeg har vel egentlig ikke tenkt å gi meg ennå, beroliger han.

–Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, men i alle fall; tusen takk, sier sjefen for teknisk komité på Rennebumartnan.