Unni Larsen og Børge Dahles kunstutstillinger har blitt en populær sommertradisjon for kunstglade rennbygg og oppdalinger.

Årets hovedutstiller er billedkunstner Mari Follinglo fra Trondheim. Håndverkerne Trude Helgesen og Anne Mette Christiansen stilte ut også sine produkter.

Helgesen lager brukskunst i naturlige og røffe materialer som blant annet tre og betong. Alt lages for hånd. Hun stiller også med foto.

Christiansen jobber som sølvsmed og smykkedesigner. Hun jobber ofte med fargerike smykker og er opptatt av at smykkene hennes også skal være til hverdagslig bruk.

Sigrid Øverland Kjeka og Kajsa Holm startet det hele med å fremføre to låter. Deretter var det Kirsti Welander som fikk æren av å åpne utstillingen på Håggåsetra.

- Frodig og fargerik er to ord og begreper som gir assosiasjoner. En sånn tankereise er noe av det mest fantastiske med kunsten. Assosiasjonene og det vi ser i utrykkene preges av det vi har opplevd eller hvor vi er med våre egne tanker og følelser. Kunsten blir viktig for oss, sier Welander.

Hun forteller videre at man på Håggåsetra får oppleve det autentiske, det som er nært og ekte.

- Filosofien bak arbeidet som er lagt ned er å vise sammenhengen mellom natur og kultur. Unni og Børge har valgt å gå sine egne veier. Midt i det tradisjonelle har de valgt det utrafisjonelle. Det er til stor glede for oss andre å kunne komme hit å være her i den gode atmosfæren. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk æren av å åpne utstillingen. Det setter jeg stor pris på, sier Welander, til applaus fra publikum.

Larsen og Dahles første utstilling på Håggåsetra fant sted i 2007. Siden har de invitert kunstglade folk på besøk så godt som hvert år – og noen ganger flere ganger i året. Konserter har det også blitt.

Utstillerne takket Unni Larsen og Børge Dahle for at de har fått lov til å stille ut.

- Dere har vist en enorm gjestfrihet og det å få komme opp hit er helt fantastisk, sier utstillerne.

Trude Helgesen forteller til Opdalingen at det er en stor ære å få stille ut sammen med to andre helt fantastiske og flinke kunstnere.

- Vi har blitt veldig godt tatt i mot, sier hun.

Foto er noe hun alltid har hatt med seg, helt tilbake til barneskolen. Hun har jobbet som forsikringsselger i mange år, men så ble det en stopp på det. For åtte år siden tok hun frem kameraet igjen.

- Jeg jobber ikke med foto på fulltid, jeg har en jobb ved siden av. Jeg har det med hit til Rennebu og jeg har allerede sett mange nye motiv som jeg gleder meg til å ta bilde av, sier hun.