Torsdag 11.8.1938

Driva samvirkelag

hadde 25-årsfest i helga. Det hadde møtt fram bra med folk og kontorsjef Skjærstad heldt ei frisk tale um kooperasjonen. Ola J. Rise las dikt av Øverland og Frøding og fortalde stubbar. Ola Setrom som styrde festa kom med ei 25-årsmelding. Denne meldinga synte at laget hadde havt ein umsetnad av 3,5 mill. kr. og betald ut 35000 kr. i kjøpeutbytte. Laget har no 130 medlemmar. Festa var for medlemmar med huslyd.

Torsdag 7.8.1952

Russisk rømling vert lokka til å draga heim

Den russiske ambassaden i London hev sett i gang eit propagandafelttog for å få politiske rømingar frå Aust-Europa til å draga heim att. Rømingane vert lova gratis reise og hjelp når dei kjem heim. Ein reknar med at det er 40 000 ukrainarar, 35 000 baltarar og 16 000 polakkar i Storbritannia no. Mange av dei arbeider i industristroka i Midt-England.

Torsdag 14.8.1941

Livlig multeplukking på Nerskogen

Det foregår nu den rene folkevandring til multemyrene på Nerskogen i Rennebu. I helgen var det særlig stort innrykk av plukkere. Syklistenes tog var endeløst, og mange lag benyttet biler. Det ankom bl. a. billaster fra Løkken, Svorkmo og Orkdal, og de reiste tilbake med betydelige mengder bær. Man la merke til at det var plassert tønner på lastebilplatten som tok unda de dørgfulle spann. Det er et stort multeterreng fra Nerskogen og helt inn i Svartådalen i Trollheimen, og det regnes med at 300 plukkere var ute der i helgen. Jevnt over hadde hver plukker 10-20 kilo multer med sig hjem.

Torsdag 11.8.1938

En mystisk mann

er blitt sett på Lønset. Han er blitt sett flere ganger, men når han ser folk, springer han og han går helst ved siden av veien. Natt til mandag blev han overrasket i et eldhus. Det er helst til slike steder han søker.

Torsdag 11.8.1960

Oppdal Meieris tilbygg

er på det nærmeste ferdig og er delvis tatt i bruk. Tilbygget inneholder smelteostfabrikk, kjølerom, smørkjerneanlegg, laboratorium og kontorer. Melkemengden ved Oppdal Meieri er fortsatt jevn og stor. I juli ble det mottatt 530 tonn melk hvorav 21,5 tonn geitmelk.

Fredag 6.8.1937

Sykkeltyv arrestert

Efter anmodning fra lensmannen i Horg arresterte lensmannen i Opdal en mann som hadde vært innom en gård i Horg og stjålet en sykkel. Han blev forleden fremstillet for sorenskriveren i Gauldal for avsigelse av fengslingskjennelse. Vedkommende er en sjøgutt fra Oslo.

Fredag 8.8.1986

Kort prosess med nazi-symbolene

En leketøy-automat som i drøyt tre uker har stått utenfor Domus, viste seg å inneholde nazi-symboler. Blant de gjenstandene som ble funnet i de uskyldige eggene var blant annet nazistenes ørn på toppen av et hakekors og Jernkorset. – Vi var ikke oppmerksom på at eggene hadde et slikt innhold. Vi har nå gjort kort prosess med automaten, og den har havnet på lageret.

Det sier Inge Mellemseter ved Opdal Samvirkelag. Med et innkast på fem kroner, ga papegøyen fra seg et plastikk-egg, som inneholdt diverse gjenstander. Innimellom plastbiler, nøkkelringer og små plastdyr, fant små unger nazisymboler når de åpnet eggene. – Vi ringte til produsenten først, og vi ble lovet at det ikke ville komme flere nazi-symboler i eggene. Det er i England disse eggene pakkes.

Torsdag 11.8.1938

Ha – Ha!

Da der på grunn av de mange nasjonaliteter i Tsjekkoslovakia er vanskelig å hilse sine partifeller med partiets hilsen uten å komme i konflikt med de andre partier, har en oppfinnsom sudettysker funnet en utvei. Han foreslår at alle innbyggerne i den tsjekkoslovakiske republikk benytter hilsenen «H. H.», hvilket uttales: Ha ha. Dette kan for tyskerne bety «Heil Hitler», for sudettyskerne «Heil Henlein», for tsjekkerne «Heil Hodza» og for slovakerne «Heil Hlinka». Hlinka er leder av den slovakiske selvstyrebevegelse.

Onsdag 9.8.2000

Størst i lys nordafjells

Når Berkåk Blomster i morgen åpner en egen avdeling for lys, er det ikke en hvilken som helst butikkåpning som foregår. Lysutsalget på Berkåk blir nemlig det største nord for Dovre.