Årets «hjemme te’n Terje»-helg var den 14. i rekken av konserthelger i Drivdalen. Før konserten uttalte Terje Tysland til Opdalingen at de egentlig har bestemt seg for å gi seg etter neste års sommerkonsert, hvor de feirer 15-årsjubileum.

- Jeg kommer jo til å holde på med et eller annet uansett. Det blir mange spillinger, sa Tysland til Opdalingen i juli.

Nå bekrefter artisten at neste års konsert hjemme på tunet blir den siste.

- Vi har blitt en så fin gjeng som samles om denne konserten og det har de siste årene vært et påskudd for et vennetreff. Det har blitt en tradisjon å samles her i august, men etter konserten neste år, er det slutt. Det er ikke til å stikke under at det er et tøft arbeidsprosjekt. Det nytter ikke å prøve å overtale meg, sier han.

- Hvordan vil du oppsummere årets helg?

- Den har vært helt fantastisk. Vi har hatt fantastiske venner og artister som har vært med meg. Publikum var som alltid nydelig og de kom for å høre på musikk, både fredag og lørdag. Det har vært en kjempehelg, sier han.

Da Opdalingen ringer for å få en statusrapport fra helga, sitter de hjemme på tunet i sola og ser utover den vakre dalen.

- Vi ser at det har vært folk her i helga, sier han og humrer.

Han forteller at han ikke har begynt å tenke på jubileet neste år, men at han allerede har fått telefoner fra folk som vil være med.

Tysland har hatt en hektisk sommer.

- Vi har vært hele landet på langs og vært i Spania. Det har vært nok å holde på med og nå skal det bli godt med en liten pust i bakken. Om to uker skal jeg til Verdalen og synge med Åge Aleksandersen. Vi kjenner hverandre veldig godt, så det gleder jeg meg til, sier han.

- Har dere noe tall på hvor mange som var hos dere i helga?

- De eksakte tallene har vi ikke enda. Men da jeg sto på scenen og så utover, så var det ikke plass til så mange flere, sier Tysland.