Obos Festningen er en ny festival på Kristiansten festning i 2018, som går av stabelen. Den største headlineren til festivalen er Kygo.

På lørdag står Hanne Mjøen fra Oppdal på scenen ved festningen. Andre artister som blant annet skal spille lørdag er Eva Weel Skram, OnklP & De Fjerne Slektningene, Gabrielle og Julie Bergan.

- Det kommer til å bli utrolig stas å spille i Trondheim igjen. Trøndere er desidert best på å lage fest, forteller Mjøen til Opdalingen.

Hun forteller at hun tar med seg en splitter ny låt til Festningen, i tillegg til helt nye dansemoves.

Forrykende sommer

Artisten fra Oppdal har hatt et forrykende år. I påska fikk hun spille på hjemmebane, under ungdomskonserten i Oppdal. I april spilte hun sin første konsert utenfor Norge, i Berlin.

Konserten var en showcase på «Ja Ja Ja», en månedlig klubbkveld hvor nordiske artister får vise seg frem i blant annet Berlin, London og Wien i regi av de nordiske musikkeksportkontorene.

– Det var sykt gøy! Det er greit å komme seg utenfor Norges grenser og spille. Spesielt når man får så bra respons. Jeg er fornøyd så lenge publikum danser, og det var det flere som gjorde, uttalte Hanne fornøyd da Opdalingen møtte henne backstage etter opptredenen i Berlin.

I tillegg spilte hun på X2 Festivalen i Volda. I juni var hun en av artistene til H&M Loved Music-arrangementet i Oslo og hun slapp ny låt sammen med Jimi Somewhere, som også ble spillelistet på P3.

I juli deltok hun på Livestockfestivalen på Alvdal og på Parklivfestivalen.

- Hvordan har sommeren vært for deg?

- Jeg har storkost meg hele sommeren med reiser, bading. I tillegg har jeg skrevet mange fine sanger med mange fine mennesker, sier hun.

Ny musikk på vei

Selv om sommeren har vært full av planer, har ikke artisten planer om å hvile på laurbærene. Allerede i slutten av september skal hun til London for å spille på "Ja Ja Ja".

- Jeg er pent på hvordan det blir. Jeg har skrevet flere sanger i London i år, men det blir min aller første konsert der, så det blir kult å se hvordan engelskmennene tar imot musikken min og meg, sier hun.

- Hva kan vi forvente oss av deg framover?

- Jeg kommer med ny musikk neste måned. I tillegg er kalenderen fullstappet med spilling, møter og musikkvideoinnspilling, sier hun.