Under behandling av Handlingsplan for 2019 -2022 ble følgende verbalforslag vedtatt: "Økning av rammene til Oppdal kulturskole. Kommunestyret ber om en gjennomgang av ventelistene ved Oppdal kulturskole. Dette for å kartlegge den reelle ventelisten med tanke på antall søkere på ulike tilbud, samt enkeltsøkere som søker flere enn et tilbud. Resultat legges fram for kommunestyret i forbindelse med budsjettbehandling for 2019."

Saken skal opp i driftsutvalget kommende onsdag og ventelistene er gjennomgått sammen med rektor for Oppdal Kulturskole.

- Per 27. august står 38 barn/unge uten tilbud på venteliste. I tillegg er det 30 barn/unge som i dag har et tilbud ved kulturskolen, men som ønsker et eller flere tilbud i tillegg. Kulturskolen har i august bedt søkerne om å slette uaktuelle ønsker. Dette har mange gjort, slik at ventelista skal være mest mulig oppdatert når saken legges fram, skriver rådmannen i sin vurdering.

Kulturskolen har søknadsfrist 10. mai for høstsemesteret og 10.desember for vårsemesteret, men det er mulighet for å søke plass hele året. Ventelista er derfor en dynamisk liste som endrer seg fra uke til uke.

Kulturskolen har per i dag 332 elever i alderen 4 -18 år, 180 på dans og 152 på musikk, teater, grunnkurs og visuelle kunstfag.

- Oppdal kulturskole driver et populært tilbud med stor pågang fra søkere og der få elever slutter underveis. Statistikk fra SSB viste i 2017 god dekning for kulturskolen i Oppdal sammenlignet med nasjonale tall, men hadde i 2017 høyere andel barn og unge på venteliste enn det en fant nasjonalt og i sammenlignbare kommuner. Tallene indikerer i tillegg at kulturskoletilbudet i Oppdal drives kostnadseffektivt, skriver rådmannen i sin vurdering.

Rådmannens tilråding: Driftsutvalget oversender informasjon om ventelistene ved Oppdal kulturskole til kommunestyret som grunnlag for budsjettbehandling for 2019.