Allerede til høsten skal en ny og fin paviljong stå klar i Høgmoparkennord for Oppdal sentrum. Gode krefter har dratt i samme retning og Høgmoparken står foran en skikkelig ansiktsløftning.

Prosjektet er beregnet til cirka 1,5 millioner, og får dette får man blant annet en tipp, topp moderne musikkpaviljong på 72 kvm, med skikkelig lysanlegg og oppkobling for god lyd.

Palmer Gotheim har med sine kontakter innen steinindstrien i Oppdal sørget for at det blir nok skifer til både grillplasser og gangveier. De er nå godt i gang med arbeidet i Høgmoparken.

- Nå begynner vi å se konturene av en ferdig allé. Det er en del sidearbeid som står igjen, men selve stileggingen er ferdig om et par dager. Steinen får vi gratis fra steinindustrien og er restprodukter, sier Palmer Gotheim til Opdalingen.

Dette er tredje sommeren de holder på med å ruste opp parken. Gotheim forteller at dette prosjektet i utgangspunktet var opprinnelig basert på dugnadsarbeid. Han forteller at det har nok vært litt for ambisiøst og at det har blitt noe annet enn hva de har tenkt.

- Det er ikke lett å få entrepenører til å stille på dugnad, for de har utrolig mye å gjøre ellers, sier han.

I tillegg til stilegging og en ny paviljong, vil det også komme opp flere andre elementer i parken.

- Det kommer til å settes opp flere benker. I tillegg skal Ottar Stenbergs plass flyttes opp hit og de har fått et areal mot Oppdal Spekemat, sier Gotheim.

Gotheim ønsker å skryte av damen på Frivilligsentralen.

- De har vært pådrivere og ambisiøs overfor dette prosjektet. Jeg ble imponert da jeg ble spurt om å være involvert i dette. De har jaggu stått på for å det til. Vi trenger slike folk for å få til et slikt prosjekt, sier han.

- Er det satt noen åpningsdato for parken?

- Det jeg har fått forespeilet er at det i sommer ble pratet om en åpning rundt 24. oktober i år. Jeg tviler sterkt på at den datoen er reell. Vi skal iallefall være ferdig med vårt til da, sier Gotheim.

Han tror det blir positivt for kommunen at det nå blir liv i parken igjen.

- Det er mange som går forbi her om dagene og det er mange som stopper opp og slår av en prat med oss. Jeg tror parken kommer til å bli mye brukt. Det er stille, rolig og behagelig her og ikke minst er den sentrumsnær. Det er viktig at vi får på plass noen grønne lunger i sentrum, uten at det blir for mye biltrafikk rundt, sier han.