Fra Los Angeles til Ramaskrik

Dette er årets Ramaskrik-gjester.

Ramaskrik.  Foto: Arkiv

Kultur

Ramaskrik har endelig offentliggjort hvilke gjester de har invitert til årets festival. Fra før har de allerede kunngjort at en av Norges største filmstjerner, Kristoffer Joner, tar turen sammen med Jamie Turville og filmregissør Fredrik Hana, for å vise fram kortfilmen «Rosalina».

Gjengen blir å se i kinosalen i før visningen av fredagsvisningen av «Puppet Master:The Littlest Reich» i Storsalen.

Kristian Söderström. 

 

Festivalen har også annonsert at filmskaper Kristian A. Söderström tar turen fra Gøteborg for å vise sin nye spillefilm, Videomannen. Söderström blir værende hele festivalen igjennom.

Og fredag lettet festivalen på sløret og annonserte de resterende gjestene. Først ut er Alexis Kendra og Jimmy Nelson, som tar turen over Atlanterhavet for å presentere «The Cleaning Lady».

Alexis Kendra.  Foto: Presse

Kendra er filmens produsent og manusforfatter, i tillegg til at hun innehar en av hovedrollene i filmen. Nelson er på sin side ledende produsent av filmen.

Det var på London FrightFest at Ramaskrik-arrangørene hørte Alexis Kendra fortelle sin historie om filmen. De benyttet anledningen til og inviterte henne umiddelbart til Oppdal.

Etter at Joner, Turville og Hana har vist «Rosalina», skal Jenny Pellicer introdusere tidligere nevnte «Puppet Master: The Littlest Reich». Hun blir også tilgjengelig for en spørsmålsrunde etter filmen.

Jenny Pellicer (nr 2 fra høyre) i Puppet Master: The Littlest Reich.  

 

Fra Vestnes kommer det en hel gjeng, anført av regissør Magne Steinsvoll, i forbindelse med spillefilmen «Killundgard». Steinsvoll har tidligere besøkt Ramaskrik i forbindelse med visningen av «O’ hellige jul» i 2013.

Den norske filmfotografen Benjamin Loeb spilte i sommer inn filmen «Mandy», som har Nicolas Cage i hovedrollen. Dette får publikum høre mer om på Ramaskrik, når Loeb kommer for å fortelle om hvordan «Mandy» ble laget.

I ekte Ramaskrik-ånd, kommer det også filmskapere for å presentere filmer som ennå er under utvikling.

Regissør Petter Tangmyr og produsent Anders Graham jobber for tiden med filmen «The Zombie League», der kampsporten MMA kombineres med de levende døde.

Til sist kommer regissør Thomas Lunde og manusforfatter Espen Aukan for å fortelle om deres nye sci-fi skrekk-komedieprosjekt, «They Came». De var også til stede under fjorårets Ramaskrik med filmen «Wetlaufers». Radarparet skal også vise kortfilmen «Alien Death Fuck».