- Det er viktig for meg å bidra til at vi har et korps

Tone Bjerkaker tok i mot blomsten på vegne av Oppdal juniorkorps. Foto: Jan Are Melgård  Foto: Jan Are Melgård, Foto: Jan Are Melgård

Kultur

Lørdag feiret Oppdal juniorkorps 65-årsjubileum med å holde konsert i kulturhuset sammen med Terje Tysland.

- Det var en helt fantastisk konsert. Veldig bra gjennomført. Alt gikk som det skulle, sier korpsets leder, Tone Bjerkaker, som selv hjalp til i kulissene under forestillingen.

Sliter med rekrutteringen

Hun gir ekstra oppmerksomhet til de nyeste medlemmene av korpset, som bare hadde vært med i rundt to måneder, da konserten gikk av stabelen.

- De nyeste medlemmene, både i korpset og på drill, gjorde en kjempeinnsats.

Hun beskriver korpset som en «kjempebra gjeng» og håper flere blir med.

- Vi sliter litt med rekrutteringen. I høst fikk vi inn tre nye medlemmer. Det er alt for lite. Det går en myte om at korps er veldig mye dugnad, men det vil jeg egentlig avkrefte. Vi har to årlige garderobevaktkvelder i kulturhuset som foreldrene bytter på å være med på, i tillegg til den årlige flaskeinnsamlingsaksjonen hvor både ungene og foreldrene deltar. Og så har vi brukt å selge tennbriketter.

- Vi må bevare korpset

Bjerkaker har nå vært leder i juniorkorpset i sju år. Hun tok steget opp fra nestlederstillingen hun hadde tidligere, da ingen andre i styret ønsket å ta på seg jobben.

- Jeg har vært «korpsmamma» i ni år. Med årene har jeg virkelig begynt å brenne for korpset, selv om jeg aldri har spilt selv. Jeg synes det er viktig å være med og bidra til at korpset han fortsette å eksistere. Det er mange fotball-lag i Oppdal, men bare ett juniorkorps. Det må vi bevare, sier hun og fortsetter:

- Det er en kjempefint miljø å være en del av. Døtrene mine har fått seg mange nye venner gjennom korpset. De aller minste får også alltid god hjelp og støtte fra de eldste medlemmene.

Hun legger ikke skjul på at det er mye jobb å være leder, men forsikrer oss om at hun trives svært godt med den jobben.

- 30 prosent stilling

- Jon Aalbu kalte det for en 30 prosent stilling, og det tror jeg stemmer. Det kommer som regel opp ett eller annet korpsrelatert hver dag, i form av henvendelser fra medlemmene og så videre.

Tone har selv fire barn, hvor alle har prøvd seg i korpset, men bare to av dem var med veldig lenge. Den yngste datteren er fortsatt med i korpset.

- Det handler om hva ungene er interessert i. Det er fritt fram å komme og prøve seg hos oss. Det er ikke noe press om at du må være med videre, hvis du møter opp et par ganger og finner ut at det ikke passer deg.