RBK-profil til Oppdal

  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kultur

I kveld gjester Gøran Sørloth Oppdal kulturhus.

Gøran Sørloth er gift med Hildegunn Roten fra Oppdal, han har tre barn og han har spilt cirka 250 kamper i RBK. For Rosenborg ble det 130 mål. I tillegg fikk han 55 landskamper, hvor han scorte 15 mål. Han var VM-spiller i 1994 i USA, proff i Tyskland og Tyrkia og har vært seks år i TV2.

- Han skal snakke om hvordan vi skal motivere oss selv og andre for å nå våre mål. Han har kalt sitt foredrag "MOTIVASJON - Lagarbeid, samarbeid, positivitet blandet med humor & alvor". Lions Club Kjerringrokk som er arrangør ønsker å gi et tilbud til alle interesserte. Det er gratis inngang og det blir loddsalg hvor inntekten skal gå til barne - og ungdomsaktiviteter i Oppdal, skriver Ingrid Grøtte Johansson i LC Kjerringrokk i en pressemelding.

Årsaken til at de vil sette dette temaet på dagsorden, er at de vet at idrett og lagspill gjennom felles mål er viktig også for å motvirke mobbing.

- Her nevnes også det viktige arbeidet som gjøres i barne- og ungdomsklubber og som bidrar til å utvikle gode holdninger, står det videre i pressemeldingen.

Lions holder jevnlige kurs vedrørende "Mitt Valg", som er et undervisningsopplegg for barnehagepersonell og lærere i skolene i Oppdal, samt tilbyr kurs for idrettsledere og trenere.

- "Mitt Valg" er et holdningsskapende program som bidrar til å gi den oppvoksende slekt positiv selvfølelse og gode holdninger, - og som hjelper dem til å ta de riktige valgene i avgjørende øyeblikk. "Mitt Valg" er et redskap til å forebygge risikoatferd som mobbing, bruk av rusmidler, nasking, radikalisering og vold, står det i pressemeldingen.

Gøran Sørloth har lang erfaring innen temaet motivasjon, gjennom blant annet sin periode som fotballspiller og det å være på lag mot et falles mål.

- Skal vi nå våre mål er det viktig å pleie vår egen og andres motivasjon. Motivasjon er en viktig del av vår hverdag både i skole, idrett og yrkesliv, og også viktig når livet ikke er helt greit. Det å motivere seg selv og andre kan læres gjennom erfaring, og denne kvelden får vi Gørans erfaring, sier hun.