Håndhilste på gjester åtte minutter i strekk

Kultur

Den sjette utgaven av julemarkedet "Hjertelig jul" åpnet i dag dørene for publikum. Fagerhaugs egen skomakergate var julepyntet og klar for storinnrykk av publikum.

Arrangørene Line Bretten Aukrust, Vigdis Westman, Siv Anita Fagerhaug og Tove Havdal tok imot publikum ved inngangen og håndhilste på alle som hadde tatt turen. Kun minutter etter åpning var flere hundre personer inne på markedsområdet.

- Det er utrolig gledelig å se at så mange tar turen. Tilbakemeldingene i forkant av dette markedet har vært at folk har sagt de skal ta turen, sier de til Opdalingen.

I år har skomakerens hus flyttet fra inngangen og opp på scenen. Markedet ble åpnet med et lite rollespill, hvor publikum fikk bli kjent med karakteren "Frøken Anti Hjul".

- Det er utrolig deilig å være i gang. Vi elsker å bli kjent med nye karakterer fra Skomakergata, sier Westman.

- Det er nesten litt uvirkelig, når du står på scenen og ser utover folkehavet. Det er utrolig artig, sier Bretten Aukrust.

De forteller at de skal kose seg resten av helga.

- Det som er gledelig å se er at publikum koser seg og har det fint, sier Tove Havdal.

- Hvordan har dagene og timene i forkant av dette markedet vært?

- Vi har vært veldig rolige. På onsdag var jeg litt stresset, siden det blåste så kraftig. Jeg har alltid vært den som har vært mest bekymret for været, men i år er det Line som har tatt på seg den rollen, sier Havdal.

Fagerhaug barnehage var også oppe på scenen. De fremførte sin egen fortelling om Trollskogen og bidra også å synge med på "Ja vi tenner våre lykter".

En av de mest populære bodene på markedet er det Adrian Havdal Enodd (12) og Simen Bretten (11) som har ansvar for. I sitt lille hus har de snurret rundt på en tombola med kuler, hvor enkelte kuler var vinnerkuler. Her kunne man vinne fine premier.

- Det har vært mye folk innom, både stort og smått, sier de til Opdalingen.

De har foreldre og slekt som er med å arrangere julemarkedet. De forteller at de har vært med og hjulpet til i alle årene markedet har blitt arrangert.

- Det er veldig artig å være med, sier de.

- Får dere julestemning av å være her på markedet?

- Så absolutt. Bare mamma nevner at dugnaden nærmer seg, så kjenner jeg julefølelsen kommer sigende, sier Adrian.

Se bilder fra markedet øverst i artikkelen!