Korsang, gløgg, svaiende juletre - og nissefar

Kultur

På torget i Rennebu møtte små og store opp, da julegrana ble tent søndag ettermiddag. Flere kom direkte fra lysmessa i Berkåk kirke, og alle var med på nedtellingen, før lysene lyste opp det fine juletreet, der det svaiet i vinden.

På våre kanter er nemlig årets 1. søndag i advent preget av mye vind og total mangel på snø. Da folket samlet seg rundt bålpanna og fikk servert gløgg, kaffe, sjokolade og kaker, kjente vi likevel sneven av julestemning, fraværet av White Christmas til tross.

Rennebu Mannskor sang Glade Jul, før ringene ble dannet og det ble gang rundt juletreet. Selveste nissefar kom også lurende rundt nova med sekken full av pakkenelliker, noe som selvsagt var populært hos barna.

Folk koste seg med varm drikke og noe søtt å tygge på, før de vendte nesen hjem etter en tradisjonell markering av 1. søndag i advent på torget på Berkåk.