– Intensjonen er jo å engasjere seg

Knut Erik Kiplesund angrer ikke et sekund på at han bosatte seg på Innset i Rennebu.  Foto: Jan Inge Flå

Kultur

– Jeg ser store fordeler med å bo på bygda, sier trondheimsgutten Knut Erik Kiplesund.

Innspill avisa har mottatt fra sambygdinger, viser at bygda også drar fordel av at bygutten tok valget om å slå seg ned på Innset i Rennebu. Klassisk vinn-vinn, med andre ord.

Etter avsluttende studier i Levanger, dukka det opp et hus til salgs på Innset. Det gikk fort, og skyldes i stor grad tilfeldigheter at det ble akkurat sånn, forteller læreren ved Rennebu barne- og ungdomsskole.

Trives gjør han også i jobben, der han er kontaktlærer for 7. trinn, i tillegg til å undervise på ungdomstrinnet.

– Det er tilrettelagt for variert undervisning og et godt miljø her på skolen, sier han.

Kiplesund er gift med ei vaskeekte rennebujente, så helt tilfeldig at det ble Rennebu, er det kanskje ikke, men han sier at det like gjerne kunne blitt Grindal, Stamnan eller Berkåk som skulle bli hjemstedet for familien. En familie som etter hvert består av mor, far og fire barn.

Unge barnefamilier er gull verdt for ethvert samfunn, og når det i tillegg er snakk om mennesker som liker å engasjere seg i lokalmiljøet, har både grenda og kommunen skutt gullfuglen, om det er lov å uttrykke seg på den måten.

– Intensjonen er jo å engasjere seg, sier han, og forteller om etableringen av Innset A-lag, Blåveisen barneklubb og trimaktiviteter som kona Toril har vært en pådriver for å få i gang på Innset. Alle relativt små ting, men samtidig så viktig for å opprettholde trivsel og samhold i ei grend.

Toril og Knut Erik har altså fire barn, og har nok å henge fingrene i.

– Snart ser jeg meg selv som en taxisjåfør, når barna starter med ulike aktiviteter, sier han, og gruer seg ikke i det hele tatt ved tanken.

Kiplesund trives godt med å bo i Rennebu, og snapper bilder til sine søsken rett som det er, bare for å illustrere hvor flott det er her. Kompisene fra tiden som fotballspiller i Rosenborg, synes det er et artig fenomen at den hurtige venstrevingen har slått seg ned på Innset. Kiplesund lar de ikke slippe så lett, og sysler med planer om å dra nytte av gamle bekjentskaper for å revansjere nederlaget mot Rennebu Old-Boys i prestisjeoppgjøret i Rennebuhallen før jul.

– Jeg vurderer å tilby noen av dem korttidskontrakt til neste kamp, så tenker jeg det skal ordne seg resultatmessig, gliser han.