En musikalsk reise inn i countryuniverset

Kultur

Tirsdag kveld inviterte sangerne og lærerbandet fra Oppdal kulturskole oppdalingene til countrykonsert på Oppdal turisthotell. Konserten var en full konsert viet til country, og det ble spilt et vidt spekter av låter innad i sjangeren.

Det ble spilt massevis av gode slagere og noen litt mindre kjente låter. Sangerne fikk velge låt selv, og de ble kompet av fullt lærerband med blås og stryk.

Kim André Rønningen er lærer på vokal i kulturskolen og han fortleler at han er veldig stolt over elevene sine etter at konserten var gjennomført.

- De er utrolig flinke og det er helt rett å ha de med ut i slike settinger som dette. De er en bra gjeng og jeg ønsker å vise dem fram for flere folk enn bare familien. Jeg vil at hele Oppdal skal få vite av dem, sier han til Opdalingen.

Den siste tiden har de hatt flere konserter med ulike temaer.

- Country er en spesiell sjanger. Vi har også blant annet vært innom viser og jazz. Til denne konserten var det mange som hadde lyst å synge countrylåter og da valgte vi like gjerne å kjøre på. I tillegg fikk vi med oss hele lærerbandet til denne konserten og det er gøy for både oss og elevene, sier han.

- Hvor viktig er det at elevene får utfolde seg i forskjellige sjangre?

- Det er veldig viktig. En balast som jeg kan lære dem er å gi dem en smakebit på forskjellige ting. Når de får prøvd seg i ulike sjangre finner de ut av hva de liker, sier han.

Se bilder fra konserten øverst i artikkelen!