- Jeg har hatt nok å gjøre fra første dag

Kristian Sitter er kjent som en imøtekommende kar som utfører ordentlig arbeid. Han har drevet sitt eget firma siden han var tenåring. Foto: Jan Inge Flå  Foto: Foto: Jan Inge Flå

Kultur

Allerede som tenåring startet Kristian Sitter Berkåk Bilskade AS, der han driver med oppretting, lakkerer og skifter og/eller reparerer frontruter til glede for den lokale bilparken.

Så lokal er den forresten ikke, for kundene kommer fra hele Gauldalen – og vel så det.

– Jeg har hatt nok å gjøre fra første dag, og stort sett klarer jeg å jobbe vanlige dager. Det hender at noen kvelder må tas i bruk, folk er jo avhengig av bilen sin, sier han.

Berkåk Bil holder til i nabolokalene, og er også hovedaksjonærer i enmannsbedriften Berkåk Bilskade.

Unge Sitter, som har rukket å bli 24 år, har opparbeidet seg et godt renomme, der folk stadig vekk skryter av jobben han utfører. Han er kjent for å utføre kvalitetsarbeid til riktig tid og til rett pris, noe som betyr mye for kunden.

– Det er sjelden jeg får klager, men om det skulle komme noen på for eksempel lakkarbeidet, fikser jeg det, sier han.

At han i tillegg til å utføre ordentlig arbeide, er utpreget servicevennlig og høflig imøtekommende når bileierne må ta den tunge (og noen ganger kostbare) veien til verkstedet, er jo heller ikke det så dumme egenskaper, for å si det på den måten. Han er altså det vi rett og slett kan karakterisere som en trivelig kar.

– Det er alltid hyggelig å få positive tilbakemeldinger, sier han beskjedent.

Fritiden benyttes i stor grad til oppussing av sin egen bolig. Kristian trener også en del, først og fremst styrke.

– Jeg spiller også old boys fotball i Rennebuhallen en gang i uka. Om det kan kalles old boys er jeg usikker på, for jeg er blant de eldste, smiler tjuefireåringen.