Lanserer notehefte med konsert

Sverre Bjørkås står bak prosjektet med å få gitt ut et utvalg av Gunnar Bjerkås' beste verker sammen med nevøen Andreas Bjørkås.  Foto: Jan Are Melgård

Kultur

Noteheftet «Tonespor etter Gunnar Bjerkås» er snart ferdig. Første runde med korrekturlesning er unnagjort og Andreas og Sverre Bjørkås, som har jobbet lenge med heftet de forventer å kunne gå i trykken med innen midten av februar.

I den forbindelse inviterer de lørdag 23. mars til konsert og lansering ved Oppdal turisthotell.

- Dette blir ikke utelukkende en notebok, da den også inneholder flere historier om Gunnar og de menneskene og stedene han oppkalte sine komposisjoner etter. Vi håper derfor at boka ikke blir en bok bare for spellemenn og folkemusikere, men for alle som er interessert i lokalhistorie, sa Sverre Bjørkås da Opdalingen omtale prosjektet i mars 2018.

Konserten blir med Oppdal spell- og dansarlag, soloutøvere og andre grupper. Her skal det selvsagt framføres komposisjoner av kveldens hovedperson, Gunnar Bjerkås. Det blir også noen verbale innslag i løpet av kvelden.

Når konserten er ferdig, spiller musikerne og spellmannslaget opp til dans.

Det 108 sider lange noteheftet inneholder utvalgte slåtter av Bjerkås, samt omtale av komponisten og mange av slåttene hans, samt 50-60 bilder. Andreas Bjørkås har skrevet arrangement til 20 av disse slåttene.

- Det ligger mye arbeid bak heftet og vi er selvsagt svært spente på resultatet, og ikke minst hvordan det blir mottatt, uttaler Andreas og Sverre.