Ga togpassasjerene en helt spesiell opplevelse

UKEkoret Pirum ønsker toget velkommen. Nå blir det konsert på passasjerene i tre av vognene.  Foto: Jan Are Melgård

Kultur

I forbindelse med Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT), tok studentkoret Pirum, et herrekor for studenter i Trondheim, turen til Oppdal for å ta toget tilbake til Trondheim. Det for at de skal kunne synge for festivaldeltakerne som ankom byen med toget onsdag kveld.

Festivalen starter torsdag 7. februar og varer til 17. februar.

- Pirum gjorde dette sist i 1991, så dette blir første gang for min del. Vi skal holde konsert i tre vogner. Det blir veldig spennende, sier Jonas Brøske Danielsen i Pirum.

Oppvarming.  Foto: Jan Are Melgård

 

«UKEkoret Pirum» er et studentkor med base ved Studentersamfundet i Trondheim. Mannskoret, som i år består av 20 mann, ble startet i 1965 og har lange tradisjoner med å synge på diverse oppdrag i løpet av semesteret og leve det glade studentliv.

Koret skal også synge under åpningen av festivalen torsdag og være med på noen andre arrangementer i løpet av festivalen.

- Hvorfor er du med i Pirum?

- Jeg har alltid vært glad i musikk. For meg handler det om å treffe andre mennesker som liker å drive med kultur og som ønsker å gjøre noe annet ved siden av studiene. Å få være med i en så initiativrik gjeng som dette, er veldig kult

Utradisjonell oppvarming.  Foto: Jan Are Melgård

 

- Har dere funnet på noe annet her på Oppdal i forkant av togturen?

- Nei, vi ble kjørt direkte hit av en av funksjonærene til festivalen og nå blir det togtur tilbake til Trondheim, sier Danielsen.