- Gjestene setter pris på tilbudet

Firerbanden ble overrasket da de skjønte at de skulle få ukens blomst.

Firkløveret som står bak disken i Bygdapøbben, ved tre av dem. F.v Daniel Sæther Flå, Kai Isak Ødegård og Terje Løfshus. Fjerdemann, Markus Nyberg var ikke tilstede da bildet ble tatt.  Foto: Katrine Silseth Naas

Kultur

Folk som oppsøkte Bygdapøbben, opplevde en stund nokså ustabile åpningstider, og møtte i lengre perioder stengte dører.

Opdalingen har fått tips om at fire unge menn fortjener ukens blomst, for takket være disse, holder Berkåks utested igjen åpent til forutsigbare tider.

Firerbanden

Kai Isak Ødegård, Markus Nyberg, Terje Løfshus og Daniel Sæther Flå er firkløveret som bytter på å være bartendere, slik at vannhullet faktisk kan holde åpent hver helg, og da i første rekke hver fredagskveld.

– Vi ønsket jo at pøbben skulle være åpen minst en gang i uka, så da deler vi på vakta og kjører på, sier de.

Gir motivasjon

Herrene forteller at folk tydeligvis setter pris på tilbudet, for pøbbgjestene dukker opp hver eneste helg, og de kommer fra både Rennebu og nabokommunene rundt.

– Det er selvsagt flest rennbygger her, men det kommer folk fra både Oppdal, Meldal og Midtre Gauldal. Det ser til og med ut som at de koser seg også, smiler de.

Guttene blir nokså overrasket da lokalavisa tropper opp med ukens blomst. De får stadig vekk høre fra sine gjester at det settes pris på at de gidder å stå der utover de sene attetimer, men likevel.

– Det er godt å høre at de faktisk mener det. Det er sånt som gir ekstra motivasjon til å holde på, sier de samstemt.

– Jeg blir nesten rørt, legger unge Ødegård til, og mener det.

Vil bruke terrassen oftere

På fredag var det ventet mye folk til Bygdapøbben. Da arrangeres det pøbb ute på den romslige terrassen, og mens vertskapet fyrer opp terrassevarmere og legger ut pledd til gjestene, stemmer Frode Haarstad gitar og stemmebånd, og kjører trubadurshow til ute i de små timer.

Flere arrangement er også på trappene, for i sommer er det meningen å skape mye liv og røre på Bygdapøbben, både inne og ute.

– Vi vil forsøke å arrangere terrassepøbb en gang i uka, og ellers blir det både quiz- og temakvelder. Slike kvelder pleier å være populære og trekker alltid mye folk, forteller de.

Samarbeid

Folk setter altså pris på muligheten til å kunne treffes på den sosiale møteplassen i Berkåk sentrum, og gir ofte uttrykk for det overfor de unge bartenderne.

– De sier det er fenomenalt at vi er her. Det er hyggelig å høre, og noe vi setter stor pris på. Stor pris setter vi også på å få ukens blomst, sier de, mens de funderer på hvem som skal beholde blomsten, eller snarere hvor den faktisk skal stå.

Det er ikke lett når det er fire mottakere og bare én blomst, men firkløveret er gode til å samarbeide, så de finner sikkert ut av det også.