Hun er årets søndagsartist ved fjell- og fårikålfestivalen

Hilde Halseth kommer for å synge sine egne låter på Rennebu-dialekt.

Hilde Halseth.  Foto: Privat

Kultur

Fjell- og Fårikålfestivalen viderefører søndag 6. oktober tradisjonen med å presentere aktuelle, lokale artister til en avdempet og mer eller mindre akustisk konsert i foajeen i Oppdal kulturhus. Slik blir det også i år, når Hilde Halseth inntar scenen – denne gang uten band, men med egne låter i en akustisk setting.

Rennbyggen slapp i vinter og vår flere nye låter, som ble innspilt ved Øra studio i Trondheim. Låtene synges på Rennebu-dialekt.

Produsent Jo Ranheim fra nevnte Øra studio blir med til Oppdal for å bidra med gitar og vokal på konserten.

Halseth er opprinnelig fra Rennebu, men bor i Trondheim. Hun har også bodd i Oppdal i over 20 år og har holdt mange konserter i dalføret, ofte sammen med gitarist Stephen Carlson.

Dette er ikke første gang Halseth synger og spiller på Fjell- og fårikålfestivalen. Hun har tidligere framført Alf Prøysen-sanger på sin kjære Rennebu-dialekt.

- Låtene jeg skriver er basert på egne erfaringer og eget levd liv, uttalte Halseth til Opdalingen da hun slapp årets første singel, «Flyg din vei», tilbake i januar. Sangen fikk også en musikkvideo, passende innspilt i Oppdal. I etterkant har hun gitt ut flere nye låter.

Hilde lover publikum en konsert som vil ha fokus på formidling av tekster med et buskap som mange vil kjenne seg godt igjen i, skriver Fjell- og fårikålfestivalen i en pressemelding.