Snøscooterkongen kan bli Årets trønder

Det har kommet inn totalt 400 forslag til Årets trønder.

Elias Ishoel, Ellen Flå, Terje Tysland og Astrid S er alle nominert til Årets trønder. Nå er det opp til juryen å plukke ut fem kandidater som folket kan stemme på. 

Kultur

NRK Trøndelag og Adressa har de siste årene kåret «Årets trønder». I år har det kommet inn nærmere 2400 forslag og rundt 400 av forslagene som er kommet inn, er sendt videre til juryen.

Det skriver adressa.no.

Av de forslagene som er sendt til juryen, er det fem kandidater som skal plukkes ut. De vil bli presentert før jul også vil det være opp til folket å stemme fram de mener fortjener å vinne.

Av de kandidatene som er sendt videre til juryen, er det flere lokale navn på blokka. Blant annet er Rennebus store stjerne, Astrid S, foreslått. Hun har vært foreslått flere ganger.

Rennebu-artisten har virkelig tatt verden med storm de siste årene og har spilt flere utsolgte konserter i både Norge og utlandet.

Morten Karlsen og kollegaene som lager God Morgen Trøndelag er også nominert. Ellen Flå fra Rennebu jobber i radioen og med det programmet.

Elias Ishoel har herjet i USA de siste årene. På snøscooteren har han feid konkurrentene av banen. Forrige sesong vant han den amerikanske snocross-serien i USA og det var første gangen en norsk utøver har vunnet den prestisjefylte turneringen.

– Det er bare ubeskrivelig. Dette er noe som har vært en drøm hele livet, sa Ishoel til Opdalingen etter at sammenlagtseieren var sikret.

Snocross-serien i USA er den største serien innen snøscooter, så det er det største man kan vinne innen snocross.

Hele Oppdals Terje Tysland er også nominert. Han arrangerte i sommer den siste konserten hjemme på tunet i Drivdalen.