Streamer sin første konsert: - Kribler etter å få spille

Hilde Halseth føyer seg inn i rekken av artister som opptrer på en ny arena.

Hilde Halseth streamer sin første konsert til helga.  Foto: Mariell Løkås Tverrå

Kultur

Flere artister har den siste tiden spilt konserter over internett. Flere og flere streamer sine konserter og den bølgen har Hilde Halseth også bestemt seg for å kaste seg på.

- Streamingskonsert er noe nytt og jeg tror det er kommet for å bli og noe som vil bli videreført etter koronatiden. Men blir ikke det samme som å spille med publikum i salen, men med streaming, kan vi nå ut til et enda større publikum. Slik situasjonen er nå, så må vi gjøre det beste ut av den, sier hun.

Flere planer satt på vent

Før koronasituasjonen inntraff, hadde artisten flere planlagte konserter utover våren og sommeren.

- Jeg følte at jeg hadde virkelig kommet i gang, med flere konserter og andre spillejobber på planen. Det var mye som skulle skje, men så blir det total stillstand. Da kjenner man fort på tomheten, sier hun.

Halseth sier at hun har vært mye i studio den siste tiden, hvor  hun har jobbet med å få ut låtene som er klare. Da hun så at andre artister begynte å streame konserter, fikk hun også lyst til å teste det.

- Jeg kjenner at det kribler i fingrene etter å få spilt igjen. Det å få presentert musikken din på en ny plattform, er også veldig spennende. Jeg tror dette er noe som kan passe meg, sier hun.

Hun har fått med seg Totallyd fra Klæbu til denne konserter. Konserten er lørdag kveld klokken åtte. Nedtellingen til konserten vil starte allerede klokka sju, en time før. Hun forteller at Vitnett skal streame hennes kanal denne kvelden, på sin kanal (nummer 125). Konserten streames også på Youtube og via Nea Radio. Dermed kan de som ikke er på sosiale medier, også få med seg konserten.

- Hva tenker du om de utsatte konsertene, som du egentlig skulle ha spilt i denne perioden?

- Jeg håper at det som har blitt avlyst og utsatt, vil settes opp igjen til et senere tidspunkt, sier hun.

Nye låter på gang

Artisten jobber nå med flere låter og nytt materiale. Hun har flere låter som hun holder på å sluttføre.

- Låta «Fri» er like om hjørnet. Men den mangler utgivelsesdato. Jeg har også flere låter som planlegges å komme ut i løpet av året, sier hun.

I tillegg til å skrive låter, jobber hun med andre prosjekter. Hun holder på å sette opp et annet prosjekt i Trondheimsregionen, uten at hun vil røpe noe mer om hva det er.

- Jeg håper det vil bli en bra sensommer og høst. Jeg kommer til å jobbe for å få til flere konserter fremover, sier hun.

Hun gleder seg også til den normale hverdagen kommer tilbake igjen.

- Jeg savner å spille konserter for publikum. Men streamingkonserter er en fin arena for å nå ut til enda flere, så jeg gleder meg til det. Jeg håper folk har lyst til å sette av tid til å se denne konserten, sier hun.