Regjeringen har talt: Rennebus to største arrangement må avlyse

Forbudet mot arrangement med over 500 deltakere betyr at både Rennebumartnan og Nerskogskonserten må avlyse.

Nerskogskonsertren har alltid trukket mye folk til Grovasetra. Årets konsert med DumDum Boys er utsolgt, men må avlyses og i beste fall utsettes til neste år.  Foto: Arvid Storli

Kultur

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja kunngjorde på en pressekonferanse lørdag, at alle festivaler og arrangement med over 500 deltakere forbys frem til 1. september.

Det betyr at både Rennebumartnan og Nerskogskonserten må avlyses, eller i beste fall utsettes.

Nerskogskonserten

Nerskogkonserten 2020 skulle egentlig vært arrangert lørdag 29. august, altså bare tre dager før forbudet teoretisk blir opphevet.. Konserten med trønderbandet har solgt rekordmange 2500 billetter, og er forlengst utsolgt.

  Foto: Arvid Storli

 

- Nerskogskonserten jobber nå med å få flyttet konserten med DumDum Boys til neste år, og vi har god tro på at dette vil løse seg, skriver Nerskogskonserten på Facebook.

Rennebumartnan

Rennebumartnan har vært arrangert i august i over tretti år, og folkefesten samler godt over 10 000 mennesker årlig. Det har lenge ligget i kortene at årets arrangement, som etter planen skulle gått av stabelen 14. - 16. august, sto i fare på grunn av koronakrisen, og i dag ble altså dette bekreftet fra regjeringshold.

Rennebumartnan fikk et oppsving i antall besøkende i 2019, men årets arrangement ser nå ut til å måtte avlyses på grunn av koronakrisen.   Foto: Arvid Storli

- Jeg har fått med meg nyheten, og den kom jo egentlig ikke som en noen stor overraskelse. Ytterligere kommentarer vil vi komme med på mandag, sier daglig leder for Rennebumartnan, Kenneth Teigen, i en kommentar til Opdalingen.