Matfestival utvider tilbudet med eget øl-telt og gratis frokost

Allerede i sitt andre år kan festivalen "Matauk; mat fra fjellet" friste med flere nyheter og populære repriser.

Hotelldirektør Erik Sæther og hans mannskap ønsker velkommen til tapaskveld med lokal vri og bransjekveld på fredag. 

Matauk

Ordfører Kiristi Welander åpner offsielt den andre utgaven av "Matauk - mat fra fjellet" fredag 24. juni klokken 12.00. Da åpner årets mattelt med flere nyheter og spennende smaksprøver. Fokus i år som i fjor er kortreist mat, mat fra fjellet og mat med høy kvalitet.

Eget øl-telt

Nytt av året er at det ikke bare blir ett, men to telt. I det ene teltet fokuseres det på mat, i det andre teltet blir det kulturelle innslag med leskende godsaker. Begge de lokale ølprodusentene stiller i teltet, sammen med det nylig lanserte oppdalsvannet på flaske.

Fredag kveld er det duket for et alkoholfritt ungdomsarrangement med kulturelle innslag. Dette er ungdommens kveld, og de får selv styre mye av innholdet hva underholdning angår. Dette er en matfestival, og ungdommen skal selvsagt også få noe godt å bite i.

Lørdag økes aldersgrensen, da blir det underholdning for et mer voksent publikum, og det blir mulighet for å smake på god drikke som man må være 18 år for å kjøpe.

Tapaskveld med lokale råvarer

Allerede fredag kveld inviterer Quality Skifer Hotel og direktør Erik Sæther til bransjekveld med god mat og drikke, samt kulturelt innslag. Dette arrangementet er først og fremst for utstillere og samarbeidspartnere, men alle med sans for god lokal mat er velkommen.

Etter en slik kveld kan det jo godt hende det passer med en real oppdalsfrokost. Den blir servert av Oppdal og Rennebus bondeorganisasjoner på "rådhusplassen". Det inviteres til gratis frokost, der det blant annet blir mulighet for å smake på melk som kommer direkte fra kua.

Faglig innhold

Årets arrangement byr også på en rekke foredrag og seminarer. Fredag vil det bli mulig å få tips om knivsliping, samt anledning til å få profesjonell sliping av kjøkkenets viktigste redskap. Flere av samarbeidspartnerne stiller med egne foredrag om både matproduksjon, mattilbereding og matkultur.

Matkultur blir det også på Oppdalsmuseet som frister med historisk matvandring. Her blir det massevis av smaksprøver, blant annet fra vikingetiden. Dette arrangementet finner sted på søndag. De som er interessert i vikingetiden bør også få med seg vandringen på Vang på lørdag.

Det vil bli egne aktiviteter i kulturhuset og i kinosalen, programmet for dette vil bli gjort kjent litt senere.

Matpakkekonkurranse

Allerede nå kan alle barn og voksne i Oppdal og Rennebu delta i en egen matpakkekonkurranse.

Her er det bare å slippe fantasien løs, og lage en matpakke som både er sunn, god og ser spennende ut. Bidragene sendes inn som bilder via redaksjon@opdalingen.no, Opdalingens Facebook-side eller via Instagram med emneknagg #opdalingen.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Oppdal Bondelag, og førstepremien er et helt spesielt gårdsbesøk med innlagt matpause.Matauk