Det knytter seg alltid stor forventning til årets norske jordbærsesong. Kommer de tidlig? Blir det mye? Når er de på topp?

- Til St.Hans er det nok jordbær til alle i hele landet. Den knallvarme våren satte i gang modningen tidligere enn normalt, og ga oss en uvanlig tidlig start. I disse dager starter plukkingen i innlandet og vi ser store, fine og søte jordbær på vei ut i butikkene. Det er bare å glede seg, lover Gerd Byermoen i opplysningskontoret for frukt og grønt.

Vårt nordiske klima gir oss de deiligste, søteste bærene. Noen sorter kommer tidlig på våren, andre senere på sommeren. Smak og utseende er selvsagt også viktig når sortene velges ut.

I tillegg til at de smaker utrolig godt, har også kroppen glede av jordbær. De har et høyt innhold av vitamin C og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg er vitamin C viktig for hud, hår og immunforsvaret vårt. Jordbær er også en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og gir en god magefølelse.

- Det er altså ikke bare godt, med også nyttig å spise jordbær, sier Byermoen.

Grete Engen ved Mega Oppdal tror vi står foran en hektisk bærperiode.

- Vi står nok foran en intens periode nå fremover. Vi selger det vi får tak i, selv om prisene varierer fra dag til dag. Jeg kan bare anbefale folk å kjøpe nå, og bare kose seg med jordbærene, oppfordrer hun.