Carpe Diem

Noen har gjort noe riktig underveis, og noen har jobbet hardt for at vi igjen skal komme på rett vei.

Muligheter er som soloppganger. Dersom du drøyer for lenge, vil du gå glipp av dem.

William Arthur Ward
Meninger

Jo, vi vet at hiphop-gruppa fra Oslo heter Karpe Diem med "k", men "Carpe Diem" er den korrekte måten å skrive det latinske uttrykket som ofte blir oversatt med "Grip dagen". Og nå som Karpe Diem – de med "k" – hadde slik suksess i påska, er det på sin plass at vi andre Carpe Diem – med "c".

Næringslivet, skiheisen, hyttefolket og stort sett alle melder om ei påske som bringer tilbake minner om "den gang da", da Oppdal virkelig var stedet å være både i påske- og vinterferien. Bortsett fra noen særdeles trivelige værguder denne påska, så er det svært lite med en slik opptur som er tilfeldig. Noen har gjort noe riktig underveis, og noen har jobbet hardt for at vi igjen skal komme på rett vei.

Det betyr også at det er nå jobben starter. Vi var ute på oppdrag gjennom hele påska og snakket med mye folk, og selv om det meste var smil og lutter glede, så var det et par kommentarer som gikk igjen.

Vi gleder oss blant annet til at steinørkenen midt i sentrum forsvinner og et triveligere Auna tar form. Flere besøkende nevnte dette med parkering og skilting, andre mente at det kanskje var på tide å pusse opp de mest slitne bygningene i bygda. Ja, og så var det noen som lurte på hva som skjer med turisthotellet. Og så får vi ikke glemme Nerskogvegen, den ble også kommentert adskillige ganger.

Lista over ting vi bør ta tak i blir nok aldri helt tom, men slike lister er mye morsommere å ta tak i og desto viktigere å gjøre noe med, når ting faktisk er på vei oppover. Noe kan vi gjøre noe med selv, for andre ting trenger vi drahjelp fra stat og fylke. Og så hadde det vært greit at en og annen investor får øynene opp for at Oppdal igjen er mulighetenes fjellbygd.

De fleste av oss trenger kanskje en pust i bakken etter påska, men så er det bare å brette opp ermene. Jobben med å skaffe enda flere besøkende til neste påske starter allerede nå. Mye bra er på gang; Visit Oppdal og sentrumsutvikling for å nevne et par ting.

Så er det å håpe at man har lært av ting man har erfart underveis. Samarbeid er viktig og det å sitte på hver sin haug, alene eller sammen med noen få utvalgte fungerer dårlig. Det er smart å ta innover seg impulser utenfra, men samtidig viktig å holde fast ved kjerneverdier og det man vet man er flink på.

Dette kan høres ut som selvfølgeligheter, men noen ganger ser til og med de beste blant oss ikke skogen for bare trær.