Hva er det beste med å flytte til en kommune hvor du ikke kjenner en sjel? Du får god tid til å se film!

Forrige uke ble både Black Panther, The Post (to ganger) og Norske Byggeklosser sett på kino. Tre gode filmer. Spesielt Black Panther og The Post imponerte undertegnede.

Black Panther hadde noe Marvels filmer har mangla i ganske lang tid: interessante karakterer og ikke minst en troverdig skurk. Motivet Michael B. Jordans karakter, Erik Killmonger, hadde for sine ugjerninger, får publikum til å føle sympati og forståelse for karakteren. Film er best når ikke alt er svart/hvitt.

Killmonger er for meg den beste Marvel-skurken siden Loki i den første Avengers-filmen.

Nå som jeg har kveldsvaktuke, tar jeg ikke sjansen på å gå på kino. Å sitte i kinosalen, for så å måtte rykke ut midt i en film fordi en bilist har kjørt i grøfta er uaktuelt.

Dermed rettes fokuset mot bluraysamlingen. Hva med enda en Harry Potter-maraton? Hvorfor ikke. Det er tross alt den beste «nerdefranchisen».

Ja, jeg liker HP bedre enn Star Wars og Ringenes Herre. Hvorfor?

Godt spørsmål. At min oppvekst gikk parallelt med oppveksten til karakterene i bøkene, får en stor del av skylda. Det beste hadde kanskje vært å lese bøkene igjen, men da blir den alt for store haugen med andre bøker jeg har planer om å lese utsatt ytterligere. Det er tross alt bare et drøyt år siden forrige Potter-gjennomlesing.

I går kveld så jeg «The Prisoner of Azkaban» og «The Goblet of Fire». Nå ser jeg fram til å komme hjem og se «Order of the Phoenix». Forhåpentligvis kjører ingen i grøfta, så jeg slipper å sette filmen på pause. (jam)