Nå og da reiser vi i Opdalingen innover til Trondheim for å være med i møter med kollegaer på avdelingen for annonseproduksjon, IT-avdelingen, kundeservice og så videre.

Det er snakk om serviceavdelinger som er en del av Polaris Media og Adresseavisen-gruppen, og som hjelper oss i Opdalingen med ting som vi slipper å bruke tid på, for å kunne konsentrere oss om å lage lokalavis.

Disse avdelingene jobber for flere aviser, og det kan det jo være greit å få satt et ansikt på navn som sendes fram og tilbake på epost eller på stemmene som man prater med på telefon – dette gjelder selvsagt begge veier.

Det er jo enkelt for oss som kommer fra Opdalingen; vi besøker de forskjellige avdelingene og har en viss oversikt, mens de inne i byen treffer mange folk – det er 33 aviser i Polaris.

Sånn rundt jul og til sommeren bruker mange selskaper å sende små gaver; det være seg vinflasker, konfekt eller andre oppmerksomheter til sine forbindelser. Når man reiser på sånne bedriftsbesøk er det jo hyggelig å ha med noe; spørsmålet er bare hva da?

Reklameartikler med logo er jo ikke så spennende, og dyre gaver som konjakk og den slags er helt utelukket.

Kremboller! Store, gode, velsmakende kremboller fra Oppdal – det hadde vært noe, tenkte vi. Som sagt så gjort! Første gang vi tok med kremboller var i fjor. Og da vi skulle planlegge ny tur i år, så kom det et lite forvarsel fra en av de vi skulle besøke: Har dere med kremboller i år også?

Moralen? Jo, små "påminnelses-bestikkelser" (nytt, norsk ord) er ok, i alle fall dersom de er laget med kjærlighet og spist med begjær!