«Butikken Oppdal» har salgskampanje denne uka. I kommunestyret skal det avgjøres om vi skal selge halve kongeriket av Oppdal Everk - eller om vi skal fortsette å eie hele selskapet selv.

Når vi i kommunestyret får papirene sendt på rødt papir er føringene allerede lagt for en lukket prosess. Salgsvinduet foreslås åpent for alle, men kun kommunestyrets medlemmer får sitte bak lukkede dører og avgjøre saken.

Utenfor dørene sitter alle innbyggerne som eier selskapet. Mange av oss i kommunestyret ønsker åpne dører, men mange ønsker også at avstemning og salgssum skal forbli en hemmelighet.

Det er kun 14 år siden vi kjøpte E–verket tilbake. 14 år siden vi gravde dypt i kista, lånte penger og fikk kjøpt tilbake den siste delen av den store skatten fra Hafslund. For det er en skatt å eie et helt E–verk!

I 86 år har Oppdal Everk bidratt stort til at «butikken Oppdal» har vært online og i full drift. I 86 år har generasjoner av ingeniører, elektrikere, montører og andre høykompetente medarbeidere her i Oppdal tilbudt oss utmerket service. Tenk at vi eier en slik kompetansebedrift i bygda vår! I tillegg gir Oppdal Everk ringvirkninger for en hel drøss med underleverandører – kanskje for en samlet verdi på 30 - 40 millioner i året!

Velger vi å selge får vi automatisk mye mindre innflytelse og styring av selskapet. Sannsynligheten er stor for at Trønder Energi vil benytte sine egne samarbeidspartnere. Mye kan endres når to eiere skal holde rundt det samme rattet.

Det er kanskje fristende for enkelte å bli med på dansen når det kommer en beiler og byr opp til dans. Men vi trenger ikke gifte oss så fort noen viser interesse. Nei, vi kan faktisk be om en samarbeidsavtale. Det fikk vi også tips om da Oppdal Everk selv fikk mulighet for å fortelle oss om sine framtidstanker.

Alt tyder på at elektrisitet bare vil bli mer og mer nødvendig i framtida så vi sitter faktisk og forvalter ei gullkiste!