Jeg er glad i å se film. Det har jeg alltid vært. Siden jeg flyttet til Oppdal i vinter, har jeg sett mellom en og tre filmer hver kveld, gjerne på kino.

Siden vi nærmer oss midtveis i 2018, anser jeg dette som en fin anledning til å si litt om hvilke kinofilmer jeg har likt best så langt.

I et par år har jeg rangert alt jeg ser av film på nettstedet Letterboxd, noe som gjør dette skråblikket vesentlig lettere å skrive.

Så langt i år har jeg gitt to filmer toppscore, Ready Player One og Avengers: Infinity War, ikke nødvendigvis fordi det er perfekte filmer, men fordi jeg hadde stort personlig utbytte av å se dem. Det var nok filmer som dette kinoen ble oppfunnet for.

Etter å ha sett A:IW tre ganger, setter jeg nok den et hakk høyere enn RPO (som jeg så to ganger). Det er kanskje litt tidlig å slå fast ennå, men akkurat nå anser jeg A:IW som en av de beste superheltfilmene ever. Infinity War er, sammen med The Avengers og The Dark Knight, de eneste superheltfilmene jeg har gitt fem av fem stjerner. Og det står jeg for.

Det som ofte er Marvel-filmenes akilleshæl, skurken, var denne gangen et av høydepunktene med filmen. Ikke siden Loki har jeg sett en så interessant og godt skrevet slemming. Filmskaperne har på mesterlig vis sydd sammen en historie bestående av vanvittig mange karakterer og gitt alle tid til å skinne. Kampsekvensene kan ofte bli litt kjedsommelige i disse filmene, men i A:IW satt jeg flere ganger med frysninger, også da jeg så den for tredje gang. Å se Dr. Strange og Thor gå amok, er noe av det kuleste jeg har sett på kino. Det er bare å glede seg til oppfølgeren. (jam)