Så var E3 (Electronic Entertainment Expo) her igjen - uka hvor de største spillutviklerne i verden presenterer og forsøker å friste oss til å kaste penger etter alle prosjektene de jobber med.

Det skal sies at jeg kun har rukket å se fire og en halv pressekonferanse ennå. Siste halvdel av Ubisoft, samt PC gaming, Sony og Nintendo tar jeg forhåpentligvis igjen i løpet av uka.

Enn så lenge vil jeg si at det er Microsoft som har imponert meg mest. De leverte søndag en kavalkade av nye spillannonseringer og informasjon om tidligere annonserte spill.

De har åpenbart lært av kritikken de høstet for noen år siden, da majoriteten av pressekonferansetiden deres ble brukt til å snakke om alt annet enn spill.

På søndag viste de blant annet fram Halo: Infinite, Kingdom Hearts 3 og Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 har meg allerede på kroken, om enn bare fordi det utvikles av selveste CD Projekt Red. Polakkene har med sine tre fantastiske The Witcher-spill gjort seg fortjent til min lojalitet.

Bethesda gjorde seg heller ikke bort, selv om jeg gjerne skulle hatt mer informasjon om The Elder Scrolls VI. Fallout 76 ser også grisefett ut. I utgangspunktet var jeg negativ til et online Fallout, men E3-presentasjonen klarte å gjøre meg skikkelig gira på å samle vennegjengen for å herje sammen i ødemarka.

Så skal det sies at det annonseres litt vel mange oppfølgere og remakes, og ikke så mye nytt. Samtidig er det spennende med nye franchiser fra Bethesda (Starfield) og From Software (Sekiro: Shadows Die Twice), selv om sistnevnte nok er i samme gate som Dark Souls og Bloodborne.

PS! Dette skråblikket ble skrevet før jeg hadde fått sett alle pressekonferansene fra årets E3. Nå som jeg har fått sett alt, vil jeg tilføye at også Sony imponerte. Faktisk imponerte de nok til å bli stående igjen som vinnere av årets E3 for min del. Personlige høydepunkter å trekke frem fra Sonys show er The Last of Us 2, Death Stranding og Resident Evil 2-remaken (i den rekkefølgen).

(jam)