Det som for mange sannsynligvis er årets største begivenhet er ferdig. Sju lag fra Oppdal og tre fra Rennebu har vært med, på hver sin måte, på å sette sitt preg på verdens største fotballturnering.

Ingen av lagene klarte den helt store bragden å spille seg til noen finaler. Men det som er helt sikkert, det er at de aller fleste spillerne har et minne for livet.

Det handler om opplevelser og minner. De aller fleste fotballspillere har, på ett eller annet tidspunkt, drømmer og ambisjoner. Men sporten er så brutal, at den sjansen for å nå helt til topps er minimal. Da er det opplevelsen og minnene fra slike fantastiske turneringer som står igjen.

Det samholdet og vennskapet man bygger ved å være en del av et lag er unikt. Opplevelsene utenfor banen er det som gjerne huskes om noen år, når gamle fotballvenner mimrer tilbake. Sommerflørten på Ekebergsletta, selfien med kjendisen eller kampen mot det gode utenlandske laget som ble noen hakk for sterke. Til syvende og siste vil disse opplevelsene stå igjen som noen av høydepunktene i fotballkarrieren for de aller fleste av oss. Bare et fåtall får muligheten til å prøve seg på større arenaer.

Nettopp derfor har Opdalingen hatt en journalist på plass, og fulgt hele fotballfesten på nært hold. Vi har brukt en del ressurser på å rapportere kontinuerlig tilbake til oppdalingene og rennbyggen som ikke har hatt muligheten til å følge med hjemmefra. På den måten håper vi at de gode minnene har blitt forsterket. Disse minnene vil for alltid være søkbare i våre arkiver.

Ledere og foreldre i begge klubber skal ha stor ros for at de kaster seg rundt og får sendt så mange lag til Oslo. Det er en gigantisk jobb som legges ned i kulissene. Det skal samles inn på titusenvis av kroner, det skal organiseres transport, mat og drikke, vakthold og sosiale tiltak, i tillegg til den jobben som gjøres av trenerapparatet.

Det står respekt av dere trenere, lagledere og foreldre som bruker store deler av fritiden sin for å legge til rette for ungdommen. Dere er med og skaper minner for livet.